Nejprodávanější tituly v roce 2020
Amerika

Nikaragua - stručná historie států - 11%
Stručná historie státu Nikaragua. Geografické umístění na středoamerické šíji předurčilo Nikaraguu, aby se stala místem setkávání a tranzitu.
Amerika

Nikaragua - stručná historie států

144 Kč
128 Kč
Haiti - stručná historie států - 11%
Dlší svazek z řady historie států, tentokrát Haiti.
Amerika

Haiti - stručná historie států

135 Kč
120 Kč
Toulky minulostí světa 8. - 11%
Další díl oblíbené edice Toulky minulostí světa. Osídlení Nového světa, vznik Spojených států a jejich velmocenská cesta, dějiny Latinské Ameriky a Austrálie.
Amerika

Toulky minulostí světa 8.

359 Kč
319 Kč
Divoký západ I. - Muži zákona - 11%
Autor líčí na základě hodnověrných pramenů a publikací dramatické osudy známých postav šerifů, marshallů, texaských rangerů a soudců.
Amerika

Divoký západ I. - Muži zákona

126 Kč
112 Kč
Bohemian Stories - 11%
In Bohemian Stories, Renáta Fučíková presents a graphic journey through the history of Czechs in the United States, capturing the bonds between the two countries through their lived experience.
Amerika

Bohemian Stories

801 Kč
712 Kč
Historikové versus minulost - 11%
Fiktivní Overtonovo okno s přesným návodem, jak manipulovat diskursem, Schrödingerova kočka, která zároveň je i není živá – tyto mezníky kognitivních teorií by mohly tvořit širší referenční rámec knihy.
Amerika

Historikové versus minulost

378 Kč
336 Kč
Pamatujte na Alamo - 20%
Šestého března 1836 zaútočily čtyři tisíce mexických vojáků na bývalou misijní stanici Alamo. Bitva znamenala konec přináležitosti Texasu k Mexiku a stala se symbolem nezávislosti a součástí mýtu, který trvá dodneška.
Amerika
Ukázky

Pamatujte na Alamo

99 Kč
79 Kč
Sexuální život ve starém Peru - 20%
Erotika, panenství, sňatek, mateřství, prostituce, homosexualita, život panen Slunce i incest a polygamie hrály ve starých indiánských kulturách na území dnešního Peru důležitou úlohu. Stejně tak i erotická keramika.
Amerika
Ukázky

Sexuální život ve starém Peru

246 Kč
197 Kč
Divoký západ III. - Cesta na severozápad - 20%
Poslední svazek volné trilogie zasvěcené kolonizaci Spojených států se věnuje vylíčení dnes doslova už klasického příběhu dobrodružné cesty Lewise a Clarka, zpopularizovaného románem i filmovým přepisem.
Amerika
Ukázky

Divoký západ III. - Cesta na severozápad

50 Kč
40 Kč
Mexiko: symbolismus a archeologie - 11%
(2x)
Vydejme se do země pyramid, bohů, chrámů a opuštěných měst. Impozantní předkolumbovské archeologické pozůstatky nám vyprávějí o civilizovaném světě nyní ponořeném do staletého ticha.
Amerika

Mexiko: symbolismus a archeologie

306 Kč
272 Kč
Brazílie - stručná historie států - 11%
Autor nás čtivě seznamuje s dějinami země od nejstarších dob, po její objevení a kolonizaci Evropany, její emancipaci a vývoj ve 20. století až po současnost.
Amerika

Brazílie - stručná historie států

198 Kč
176 Kč
Cesta mrtvých Indiánů - 11%
(1x)
Mýty a legendy Indiánů kmene Goahiro, žijících na pomezí dnešní Kolumbie a Venezuely.
Amerika

Cesta mrtvých Indiánů

251 Kč
223 Kč
Kapitoly z britských a amerických dějin - 11%
(1x)

Kolektivní monografie, již tvoří soubor volně souvisejících kapitol, je věnována dějinám Anglie (Velké Británie) a Ameriky (Spojených států amerických) od počátku novověku do současnosti.

Amerika

Kapitoly z britských a amerických dějin

306 Kč
272 Kč
Divoký západ II. – Muži víry - 20%
Autor podává pestrý obraz náboženského života a spolu s ním nejdůležitějších a nejzajímavějších postav i náboženských proudů, které hýbaly Amerikou od 18. po 20. století
Amerika
Ukázky

Divoký západ II. – Muži víry

50 Kč
40 Kč
Dominikánská republika - 11%
Historie Dominikánské republiky
Amerika

Dominikánská republika

171 Kč
152 Kč
Aztécký kalendář - 11%
(5x)
Tato na českém trhu ojedinělá kniha přivádí čtenáře do minulosti aztéckého národa a spolu s ním má možnost vydat se vstříc budoucnosti pod vedením Pátého Slunce.
Amerika

Aztécký kalendář

315 Kč
280 Kč
Botswana - stručná historie států - 11%
U nás nepříliš známá země, která se do povědomí českého čtenáře dostala především díky nemoci AIDS. Přitom ve srovnání s ostatními africkými zeměmi se Botswana vyznačuje vysokou mírou demokracie a fungujícími institucemi.
Amerika

Botswana - stručná historie států

135 Kč
120 Kč
USA a znovusjednocení Německa - 11%
Přehledná a faktograficky velmi bohatá studie opřená o solidní bázi pramenů i sekundárních zdrojů představuje cenný vklad do studia mezinárodních vztahů na prahu světa po studené válce.
Amerika

USA a znovusjednocení Německa

122 Kč
109 Kč
Podivná revoluce - 20%
(1x)
Proč se uprostřed všeobecného optimismu po vyhrané válce nad Francií 1763 začaly uvnitř americké společnosti vršit pocity nespokojenosti, křivdy a vzdoru do té míry, že nakonec přivedly národ k ozbrojené vzpouře proti Britskému impériu ?
Amerika
Ukázky

Podivná revoluce

109 Kč
87 Kč
Když kraloval charakter - 11%
Životní příběh bývalého prezidenta USA Ronalda Reagana. Peggy Noonanová, zvláštní prezidentova asistentka, postupně odhaluje pravou povahu muže, jenž je pokládán za iniciátora velkých dějinných zvratů.
Amerika

Když kraloval charakter

324 Kč
288 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 41 položek
<< < 1 2 3 > >>