Nejprodávanější tituly v roce 2020
botanika

Sbíráme čirůvky - 11%
Kniha pojednává tentokrát o čirůvkách. Tak jako v případě knihy o holubinkách obsahuje i tato receptář nejchutnějších jídel připravených z čirůvek.
botanika

Sbíráme čirůvky

449 Kč
399 Kč
Andělský herbář - 11%
Na úspěch dvou herbářů navazuje autorka třetím herbářem. Třetí herbář však má jinou podobu a je zasazen do světa Andělských pohádek.
botanika

Andělský herbář

200 Kč
178 Kč
Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů - 11%
(2x)
Unikátní publikace, která svým rozsahem překonává vše, co doposud o daném tématu u nás vyšlo.
botanika

Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů

1 431 Kč
1 272 Kč
Okrasné keře a jejich použití - 11%
Okrasné keře vybrali známí botanici záměrně, protože zájem o pěstování okrasných keřů se neustále zvyšuje s rostoucím počtem nejen užitkových zahrádek, ale i rodinných domků.
botanika

Okrasné keře a jejich použití

449 Kč
399 Kč
Orchideje České republiky - 20%

Objevte kouzlo českých orchidejí ve druhém, rozšířeném vydání této výpravné celobarevné publikaci! Na jejích stránkách zavedeme čtenáře do fascinujícího světa orchidejí, který udivuje rozmanitostí forem, nápaditostí životních strategií, pestrostí barev a tvarů, ale jenž je zároveň nesmírně křehký a zranitelný.

botanika
Ukázky

Orchideje České republiky

399 Kč
319 Kč
Keře - 11%
Publikace obsahuje především základní autochtonní a běžně pěstované taxony, ale i méně publikované taxony, které se teprve rozšiřují do kultury.
botanika

Keře

446 Kč
396 Kč
Lidové názvy rostlin - 11%
Velice obsáhlý slovník lidových či neobvyklých názvů rostlin, na němž pracovala autorka přes pětačtyřicet let. Oproti předchozím vydáním je toto vydání mnohem podrobnější.
botanika

Lidové názvy rostlin

891 Kč
792 Kč
Jedovaté rostliny - 11%
Kniha seznamuje čtenáře s jedovatými rostlinami, vyskytujícími se v přírodě u nás i v cizině. Byla napsána pro ty, kteří jedovaté rostliny neznají, chodí kolem nich a mohli by se přiotrávit nebo dokonce zemřít.
botanika

Jedovaté rostliny

269 Kč
239 Kč
Choroby a škůdci orchidejí
V této užitečné příručce jsou popsány nejčastěji pěstované druhy orchidejí a jejich konkrétní nároky, autorky se ale podrobně zaměřují na symptomy, které se mohou vyskytnout při nedostatečné výživě, nevhodném způsobu pěstování, po napadení škůdci.
botanika

Choroby a škůdci orchidejí

80 Kč
Kouzelný herbář skřítka Bolhoje - 20%
Lesní skřítkové jsou různí, mají všelijaké vlastnosti a návyky, trampoty, mnozí pilně pracují, ale někdy i lumpačí. A tak se mezi nimi najdou vzteklouni, bručouni, bázlivci, skrblíci, zvědavci či posměváčci.
botanika
Ukázky

Kouzelný herbář skřítka Bolhoje

199 Kč
159 Kč
Plané rostliny a jejich zapomenutý význam - 11%
(1x)
Cílem této knihy je podnítit čtenáře k tomu, aby znovu objevili zapomenutý význam planých rostlin a vybudovali si k nim živý vztah.
botanika

Plané rostliny a jejich zapomenutý význam

296 Kč
263 Kč
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - 11%
Když se prolne svět starých apatykářů a lékařů se světem kuchařů, přidají se k nim botanici a mistři malíři, vznikne kniha pro radost všem dnešním zvídavým mlsounům a ctitelům říše rostlin.
botanika

Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni

386 Kč
343 Kč
Léčivá síla ovoce a zeleniny - 20%
Kniha pojednává naprosto nově o léčivém potenciálu více než 50 druhů ovoce, zeleniny a bylinek z volné přírody. Díky informacím, které jinde nenajdete, porozumíte vlastnímu zdraví a ochráníte tak sebe a své blízké před utrpením a nemocemi.
botanika
Ukázky

Léčivá síla ovoce a zeleniny

458 Kč
366 Kč
Pěstujeme révu vinnou - 14%
Ve druhém vydání se zaměřil autor na aktualizaci a novinky ve výživě, hnojení a ošetřování révy vinné, uvádí nové odrůdy zapsané ve Státní odrůdové Knize ČR.
botanika

Pěstujeme révu vinnou

176 Kč
151 Kč
Herbář léčivých rostlin 1. A - D - 11%
(1x)
Kniha obsahuje obecný úvod celého sedmidílného díla a věnuje se rostlinám v abecedním pořadí podle názvů od A do D.
botanika

Herbář léčivých rostlin 1. A - D

269 Kč
239 Kč
Léčivé rostliny 1. - jejich vlastnosti, účinky a použití - 11%
(1x)
První část trojdílné práce Léčivé rostliny - jejich vlastnosti, účinky a použití vybral autor byliny, které mají v Čechách a na Moravě dlouhou tradici a jsou stále používány.
botanika

Léčivé rostliny 1. - jejich vlastnosti, účinky a použití

314 Kč
279 Kč
Nová encyklopedie českého a moravského vína 1.díl - 11%
V 1. díle se kniha věnuje tématům, která čtenářům přiblíží vše, co se týká vinic a hroznů.
botanika

Nová encyklopedie českého a moravského vína 1.díl

359 Kč
319 Kč
Encyklopedie listnatých stromů a keřů - 20%

S listnatými stromy a keři se můžeme setkat prakticky kdekoliv. Ať už se vydáme na procházku do přírody, botanické zahrady nebo třeba do zámeckého parku. Obklopují nás v našem okolí a tvoří nepostradatelnou součást našeho života. Kniha, kterou nyní držíte v rukou, si klade za úkol provést vás světem listnatých dřevin a ukázat vám rozmanitost jejich světa v šíři, jaká u nás nemá obdoby. Na bezmála 750 stranách je popsáno přes 4 700 druhů, poddruhů a kultivarů listnatých dřevin, které se vyskytují v zahradách, parcích a ve volné přírodě našich zeměpisných šířek. Text doprovází více než 3 000 barevných fotografií a kreseb, díky nimž je možné detailně se seznámit s většinou popisovaných druhů. V této knize poznáte dřeviny opravdu od A do Z. Proniknete do tajů jejich stavby i vývojových fází a skryté vám nezůstanou ani informace o jejich pěstování a množení. Encyklopedie listnatých stromů a keřů není určená jen pro botaniky, dendrology. Její bohatost a přehlednost ocení všichni milovníci přírody, kteří chtějí mít doma unikátní ucelenou encyklopedii o tomto tématu.

botanika
Ukázky

Encyklopedie listnatých stromů a keřů

1 099 Kč
879 Kč
Kosmetika z rostlin - 11%
Kniha pojednává o rostlinách používaných v kosmetice, které jsou často i rostlinami léčivými.
botanika

Kosmetika z rostlin

449 Kč
399 Kč
Evoluce všeho - 11%
(3x)
Svět, jak podrobně dokládá Ridley, je prostoupen nikým neplánovanou a neřízenou evolucí, která je zdrojem a motorem všeho důležitého nejen v přírodě, ale i ve společnosti; nové věci vznikají spontánně, v drobných a postupných přírůstcích.
botanika

Evoluce všeho

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 96 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>