Nejprodávanější tituly v roce 2020
Evropa

Zlatá žeň - 11%
(2x)
Tématem knihy jsou polsko-židovskéh vztahy během druhé světové války i krátce po ní – zabývá se přejímáním židovského majetku Poláky, líčí zoufalou situaci Židů na polských vesnicích, konfrontuje jejich osudy s lidskou chamtivostí a antisemitismem.
Evropa

Zlatá žeň

223 Kč
198 Kč
Vesnice 'kanibalů' - 6%
(1x)
V srpnu 1870, ve vesničce Hautefaye, v kraji Dordogne byl během dvou hodin odsouzen jistý mladý šlechtic a pak zaživa upálen za přítomnosti několika set osob, které jej obviňovali, že vykřikoval: "Ať žije republika!"
Evropa

Vesnice "kanibalů"

202 Kč
190 Kč
Dějiny evropské integrace I. - 21%
První svazek Dějin evropské integrace. Integrace našeho kontinentu, probíhající déle než padesát let, je velmi dynamický proces, který má značný vliv na svět, jenž nás obklopuje.
Evropa
Ukázky

Dějiny evropské integrace I.

78 Kč
62 Kč
Maďarsko - 20%
Profesor hungaristiky na brněnské Masarykově univerzitě sestavil stručný ale faktograficky nabitý přehled dějin Maďarska od příchodu uherských kmenů do Karpatské kotliny až po současnost.
Evropa
Ukázky

Maďarsko

50 Kč
40 Kč
Přijde Mordor a sežere nás aneb Tajná historie Slovanů - 20%
(2x)
Přijde Mordor a sežere nás je knihou „on the road“ na východoevropský způsob. Stále zářivější hvězda polské literatury Ziemowit Szczerek projel zemi v potížích: Ukrajinu. Obešel se bez povinného sentimentu, kapesník nevytáhl ani jednou.
Evropa
Ukázky

Přijde Mordor a sežere nás aneb Tajná historie Slovanů

120 Kč
96 Kč
Boleslav II.
Kniha věnovaná Boleslavu II. (práce polské historičky Joanny Sobieśak) je tradiční biografií. Pro nedostatek informací o sledované osobě jsou představeny i dějiny daného období (druhá polovina 10. století), v prostoru českého státu a jeho okolí.
Evropa

Boleslav II.

135 Kč
Švédsko - 11%
Publikace se zabývá dějinami Švédského království od nejstarších dob po současnost.
Evropa

Švédsko

162 Kč
144 Kč
Konflikt v Severním Irsku - 20%
(1x)
Severoirský terorismus byl ještě na počátku 90. let 20. století jedním z nejdiskutovanějších bezpečnostních témat v Irsku a Velké Británii, ale časté zprávy o jeho obětech vnímali lidé na celém světě.
Evropa
Ukázky

Konflikt v Severním Irsku

99 Kč
79 Kč
Odložený zrod Leviatana - 6%
Kniha analyzuje anglické revoluce 17. století z hlediska současníků, z pohledu tvůrců dobové politické filozofie a politického myšlení a také z historického odstupu – totiž z hlediska pozdějších anglických pozorovatelů francouzské revoluce.
Evropa

Odložený zrod Leviatana

246 Kč
231 Kč
Výmarská republika - 11%
(1x)
Autorka analyzuje příčiny ztroskotání výmarské demokracie na vnitropolitické, zahraničněpolitické, hospodářské a kulturní rovině od konce první světové války do jmenování Adolfa Hitlera říšským kancléřem v lednu 1933.
Evropa

Výmarská republika

225 Kč
200 Kč
Nenuda II - 51%
Kniha představuje dvanáct západoevropských zemí, jejich tradice a kultury.
Evropa

Nenuda II

199 Kč
98 Kč
Střední Evropa. Komparace vývoje středoevropských států - 20%
Střední Evropa je nezávislou entitou, historicky ovlivněnou specifickým rozložením politických sil. Středoevropský region je zpravidla přehlížen pro svůj ekonomický a politický vývoj, jeho geopolitický a geostrategický význam je však nepopiratelný.
Evropa
Ukázky

Střední Evropa. Komparace vývoje středoevropských států

200 Kč
160 Kč
Smrt Západu - 6%

Nesmírně poutavá kniha, kterou však čtenář může strávit pouze tehdy, zbaví-li se všech svých předsudků k náboženství a víře.

Evropa

Smrt Západu

315 Kč
296 Kč
Vznik Evropy - 20%
(1x)
Soužití v Evropské unii i její současná krize jsou podněty k zamyšlení nad tím, co Evropa znamená a jak vznikla. Úkolem této knížky je pokusit se zodpovědět, jak vznikala Evropa v dějinném procesu.
Evropa
Ukázky

Vznik Evropy

199 Kč
159 Kč
Dějiny evropské integrace II. - 20%
Druhý svazek Dějin evropské integrace je věnován vývoji evropské spolupráce od počátku 60. let do současnosti.
Evropa
Ukázky

Dějiny evropské integrace II.

79 Kč
63 Kč
Rubikon - 11%
(2x)
Hollandova kniha přináší živý obraz Římské republiky v zenitu její velikosti, která měla nakonec stát u počátku jejího pádu a transformace v císařskou diktaturu.
Evropa

Rubikon

359 Kč
319 Kč
Finsko - 20%
Kniha přibližuje českému čtenáři základní data a události finských dějin, ukazuje, jak poloha Finska mezi Východem a Západem ovlivňovala finskou historii, kulturu i politiku.
Evropa
Ukázky

Finsko

50 Kč
40 Kč
Dějiny Skandinávie - 20%
(1x)
Dějiny Skandinávie jako specifické části evropského kontinentu od konce poslední doby ledové až po počátek jednadvacátého století.
Evropa
Ukázky

Dějiny Skandinávie

249 Kč
199 Kč
Romantičtí Habsburkové - 11%
(1x)
Bez ohledu na důslednou a přísnou sňatkovou politiku i Habsburkové v některých případech vstupovali do manželství z lásky. Mnohdy se rozhodnutím pro vyvoleného partnera či partnerku postavili proti panující etiketě, přání rodičů a vůli lidu.
Evropa

Romantičtí Habsburkové

134 Kč
119 Kč
Historie o starých norských králích - 11%
Kniha Historie o starých norských králích přináší komentovaný překlad kroniky prvního známého norského historika, mnicha Theodorika, který se v ní vrací k norským dějinám od dob krále Haralda Krásnovlasého († 930) po rok 1130.
Evropa

Historie o starých norských králích

261 Kč
232 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 115 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>