Nejprodávanější tituly v roce 2020
osobnosti a osudy

Rusko, země neomezených možností - 11%
(1x)
Rakouský brankář Bernd Brückler si nezvolil zrovna tradiční cestu na vrchol, ale nakonec strávil tři sezony v nejkvalitnější evropské soutěži, Kontinentální hokejové lize.
osobnosti a osudy

Rusko, země neomezených možností

170 Kč
151 Kč
Sisi. Rodokmen duše - 20%
Největší tajemství života Sisi konečně odhaleno. Je to strhující příběh napříč staletími pro všechny, kdo mají legendární císařovnu rádi.
osobnosti a osudy

Sisi. Rodokmen duše

180 Kč
144 Kč
Šarlák - 11%

Autor popisuje svých dvanáct zaměstnání, která vystřídal v průběhu dvánácti let, a jedinečně vykresluje génia míst v atmosféře doby.

osobnosti a osudy

Šarlák

206 Kč
183 Kč
Šest dýmek Františka Filipovského - 11%
Vzpomínkové vyprávění herce Františka Filipovského.
osobnosti a osudy
Ukázky

Šest dýmek Františka Filipovského

89 Kč
79 Kč
Šílenství slavných - 11%
Další z úspěšné řady publikací (Tragédie slavných, Sebevraždy slavných, Vraždy slavných, Popravy slavných) spisovatele a novináře Libora Budinského. Tentokrát se soustřeďuje na duševní nemoci osmdesáti osobností z celého světa v průběhu historie.
osobnosti a osudy
Ukázky

Šílenství slavných

206 Kč
183 Kč
Tři rozhovory s Karlem Hvížďalou - 11%
(1x)
V této publikaci najdete esej Karla Hvížďaly o Karolu Efraimu Sidonovi a tři knihy - rozhovory, které spolu v posledních bezmála dvaceti letech napsali.
osobnosti a osudy

Tři rozhovory s Karlem Hvížďalou

270 Kč
240 Kč
U mne je vždy otevřeno - Papež František - 20%
Rozhovor, který na podzim 2013 vedl s papežem Františkem jeho spolubratr a redaktor známého italského čtrnáctideníku Civilta Cattolica P. Antonio Spadaro SJ.
osobnosti a osudy
Ukázky

U mne je vždy otevřeno - Papež František

110 Kč
88 Kč
Umělec, vila a bazén - 11%
Publikace „Umělec, vila a bazén“ je vyvrcholením projektu Nad čarou, který si klade za cíl reflektovat stávající situaci uměleckého světa, vzbudit diskuzi o významu vzdělávání v umění, jeho dopady a důležitost v životě umělce.
osobnosti a osudy
Ukázky

Umělec, vila a bazén

801 Kč
712 Kč
Velké maličkosti - 20%
Dosud nevydané nahrávky z archivu Českého rozhlasu.
osobnosti a osudy
Ukázky

Velké maličkosti

199 Kč
159 Kč
Život je krátký jak prásknutí bičem - 11%
Kniha představuje v pestré koláži různorodých textů a unikátních fotografií veřejnou i soukromou tvář divadelního a televizního režiséra Zdeňka Potužila, klíčové osobnosti dnes již legendárního Divadla na okraji.
osobnosti a osudy

Život je krátký jak prásknutí bičem

349 Kč
310 Kč
Antonín Dvořák v Americe - 11%
Na nahrávce z roku 1989 vypráví spisovatel Zdeněk Mahler nejen o Antonínu Dvořákovi v Americe, ale také o Novosvětské symfonii, o Jeanette Thurberové, o krajanech ve Spillvillu, o závisti a malosti, ...
osobnosti a osudy

Antonín Dvořák v Americe

270 Kč
240 Kč
Co mi je? Leukémie! - 11%
Dokument Marka Kopeckého o pětiletém boji s akutní leukémií, doplněný svědectvím jeho sestry Ester, která mu věnovala kostní dřeň, a básněmi jeho ženy Simony. Navzdory hořkému konci je knížka oslavou lidské statečnosti a naděje.
osobnosti a osudy

Co mi je? Leukémie!

144 Kč
128 Kč
Čtení o Václavu Havlovi - 11%
Čtení o Václavu Havlovi nemá suplovat potřebnou monografii o Havlově literárním díle, chce však oživit diskusi o autorově umělecké a kritické tvorbě, stejně jako o přístupech, které k ní otevírají cestu.
osobnosti a osudy

Čtení o Václavu Havlovi

170 Kč
151 Kč
Dobrý den, světe! - 11%
Než uspěl coby americký velkoobchodník s ocelí, prošel Alex Čech (1927) komunistickým vězením, exilem v Německu a ve Venezueli. Jeho vzpomínky jsou osobitou výpovědí o světě po Druhé světové válce a oslavou svobodného lidského života.
osobnosti a osudy

Dobrý den, světe!

293 Kč
260 Kč
Eva Fuka - 11%
Dvojjazyčná monografie žijící legendy české fotografie 20. století Evy Fuka, prezentující celý její život a tvorbu.
osobnosti a osudy

Eva Fuka

1 395 Kč
1 240 Kč
Ezra Pound v Rapallu - 11%
Vzpomínkové texty a esejistické črty obsažené v tomto svazku přinášejí dvě výjimečná svědectví o závěrečném údobí života amerického básníka, esejisty, překladatale a literárního historika Ezra Pounda.
osobnosti a osudy

Ezra Pound v Rapallu

126 Kč
112 Kč
Félicien Rops - 11%
(1x)
Výpravná umělecká monografie Félicien Rops: enfant terrible dekadence je první původní českou monografií věnovanou životu a tvorbě jednoho z hlavních představitelů evropské výtvarné dekadence a symbolismu, která ho zasazuje do kontextu těchto hnutí.
osobnosti a osudy

Félicien Rops

595 Kč
529 Kč
Hrabalova Sorbonna - 11%
Známý haškolog Radko Pytlík vzpomíná na letité schůzky s Bohumilem Hrabalem, jimž se říkalo "hospodská Sorbonna". Jeden z nejvzdělanějších evropských duchů vedl v hospodách debaty o umění, filozofii a literatuře.
osobnosti a osudy

Hrabalova Sorbonna

126 Kč
112 Kč
Jan Švankmajer - 11%
The book is the most comprehensive monograph on Jan Švankmajer so far, it describes with greater depth and precision aspects of his life and work and it invites the reader to dive into a wonderfully rich and coherent, distinctive and unique universe.
osobnosti a osudy

Jan Švankmajer

1 530 Kč
1 360 Kč
Josef Suk. Tematický katalog skladeb - 11%

Tato česko-anglická publikace sleduje nejen díla dokončená, ale i drobné skladby z mládí, skladby zamýšlené, dubiosa, Sukova zpracování děl jiných autorů a jeho revize Dvořákových kompozic.

osobnosti a osudy

Josef Suk. Tematický katalog skladeb

977 Kč
868 Kč
Zobrazuji 961 - 980 z 1000 položek
<< < 1 .. 47 48 49 50 > >>