Nejprodávanější knihy v roce 2020
filosofie

Spravedlnost: Co je správné dělat - 11%
(2x)
V knižním zpracování populárního televizního pořadu profesora Michaela Sandela (Harvard) se čtenáři představují svižně a vtipně psané kapitoly, bohatě doplněné aktuálními příklady problematiky spravedlnosti.
filosofie

Spravedlnost: Co je správné dělat

315 Kč
280 Kč
Svatý Augustin
Autor se zabývá Augustinovými snahami o syntézu křesťanství a antiky, jeho názory na vztah jednotlivce k církevní instituci, zdůrazňuje jeho chápání lidské svobody a nutnosti aktivity a mravní zodpovědnosti každého jedince.
filosofie

Svatý Augustin

134 Kč
Když se práva berou vážně - 11%
(1x)
Dnes klasické dílo právní a politické filosofie je ucelenou studií o lidských právech a liberálním pojetí právního státu.
filosofie

Když se práva berou vážně

538 Kč
478 Kč
Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis - 11%
(3x)
V textu je diskutován vztah vědy a víry, Darwinovy teorie a první kapitoly knihy Genesis, evoluce a křesťanství. Zvláštní pozornost je pak věnována třem zprávám o stvoření knihy Genesis a vztahu těchto textů k moderní vědě.
filosofie

Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis

241 Kč
214 Kč
Škvíry existence - 11%
(1x)
Škvíry existence polské filosofky Jolanty Brach-Czainy jednoznačně patří k nejvýznamnějším filosofickým či šíře humanitním polským spisům nejméně za poslední půlstoletí.
filosofie

Škvíry existence

234 Kč
208 Kč
Paracelsica - 11%
Dvě rozšířené přednášky významného švýcarského psychiatra, psychologa a filosofa XX. století.
filosofie

Paracelsica

224 Kč
199 Kč
Svět modliteb - 11%
Kniha Svět modliteb rabína Elieho Munka je do dnešní doby považována za nejlepší komentář k židovským modlitbám, který byl napsán v jiném jazyce než hebrejštině.
filosofie

Svět modliteb

495 Kč
440 Kč
Myslet v diktatuře korektnosti - 11%
Existují správné a nesprávné názory? Existují správné a nesprávné postoje? Tyto otázky mají v naší postmoderní době jedinou přijatelnou odpověď: ne, neexistují, protože názory a postoje jsou jen odlišné, nikoli správné či nesprávné.
filosofie

Myslet v diktatuře korektnosti

225 Kč
200 Kč
Myšlení obrazem - 11%
(2x)
Myslíme pojmy, to jest slovy, avšak je rovněž možné myslet obrazy? Nikoli obrazným způsobem, metaforami a jinými prostředky nepřímého vyjadřování, nýbrž skutečně v obraze? Současná filosofie klade tuto otázku pouze nepřímo.
filosofie

Myšlení obrazem

200 Kč
178 Kč
Kauzalita činitele - 11%
Kniha představuje téma svobody vůle v analytické filozofii z pozic jednoho konkrétního výkladu, totiž tzv. kauzality činitele.
filosofie

Kauzalita činitele

198 Kč
176 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 504 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 51 > >>