Nejprodávanější Kniha v roce 2020
filosofie a náboženství

Historie šílenství v době klasicismu - 11%
(1x)
Foucaultova disertační práce Historie šílenství je prvním z jeho velkých „archeologických“ spisů. Jejím tématem je způsob, jakým byl v moderních evropských dějinách pojímán fenomén šílenství.
filosofie a náboženství

Historie šílenství v době klasicismu

500 Kč
444 Kč
O duševním klidu - 11%
(2x)
Seneca v díle hledá cesty k mravní odpovědnosti cti, vnitřní svobodě a duševní vyrovnanosti, uvažuje o smrti a o přátelství a jeho prospěšnosti a potřebnosti, chválí odpoutání od materiálních potřeb, prosazuje myšlenku o rovnosti všech lidí.
filosofie a náboženství

O duševním klidu

329 Kč
292 Kč
Myslet z druhého místa - 11%
Co je to performativní filosofie a jakými tématy se zabývá? Jak souvisí filosofické myšlení s divadelní tvorbou? Filosofka Alice Koubová na tyto otázky odpovídá.
filosofie a náboženství

Myslet z druhého místa

203 Kč
181 Kč
Upanišady - 11%
(1x)
Skvost světové literatury, nejvýznamnější a filosofické posvátné texty staré Indie svým kulturním významem srovnatelné s biblí. Základní texty hinduismu, jógy a indické filosofie i východisko buddhismu. Oceněno Státní cenou za překlad 2004.
filosofie a náboženství

Upanišady

448 Kč
398 Kč
Dopisy psané stoikem - 11%
První kompletní vydání Senekových dopisů Luciliovi. Vydání je doplněno úvahou Petra Dvořáka o stoickém pojetí osobní transformace a ideálu emočního života.
filosofie a náboženství

Dopisy psané stoikem

430 Kč
382 Kč
Noční příběh - 6%
(5x)
Profesor Carlo Ginzburg v této své práci podnikl vzrušující cestu v čase, aby vyhledal kořeny lidské povahy, chování a myšlení, spojených s čarodějnickými představami a s vírou v reálnou existenci čarodějnického sabatu.
filosofie a náboženství

Noční příběh

288 Kč
271 Kč
Bludiště pravé víry - 11%
(1x)
Soubor studií předního německého medievisty je věnován problematice pozdně středověké hereze, kacířství a husitské revoluce ve středověkých Čechách. Autor v nich rozkrývá proměnu pohledů středověkých teologů na herezi od konce 13. století.
filosofie a náboženství

Bludiště pravé víry

268 Kč
238 Kč
Chonrad Stoeckhlin a „noční houf“ . Příběh z raného novověku - 50%
(1x)
V knize Chonrad Stoeckhlin a noční houf autor líčí příběh dvou pastýřů z konce 18. století, kteří si navzájem slíbili, že pokud jeden z nich zemře, přijde druhého navštívit a bude mu podrobně vyprávět o posmrtném životě.
filosofie a náboženství

Chonrad Stoeckhlin a „noční houf“ . Příběh z raného novověku

198 Kč
99 Kč
Pátá dohoda - 11%
Učení dona Miguela Ruize, shrnuté v slavné knize Čtyři dohody, se dočkalo neméně proslulého pokračování, a to díla Pátá dohoda. Tento „praktický průvodce cestou sebeovládání“ vám pomůže přetvořit vlastní život, neboť se zbavíte bezpočtu omezujících dohod, které jste uzavřeli nejen sami se sebou či s ostatními lidmi, ale i se samotným životem.
filosofie a náboženství

Pátá dohoda

179 Kč
159 Kč
Zen a umění údržby motocyklu - 11%
(2x)
Kultovní kniha americké literatury, podobně jako Kerouacův román Na cestě či Hellerova Hlava XXII. Spojuje zdánlivě neslučitelné žánry cestovního deníku, románu a filozofických úvah.
filosofie a náboženství

Zen a umění údržby motocyklu

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 1000 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 100 > >>