Nejprodávanější e-knihy v roce 2020
filosofie

Člověk v šíleném dění světa - 20%
Každý, kdo se chce systematicky věnovat dílu Gillesa Deleuze, se musí vypořádat se skutečností, že kontinuita jeho myšlení je nabourána mnohými zlomy, z nichž tím největším je úzká spolupráce s Félixem Guattarim a neodlišitelnost obou autorů.
filosofie
Ukázky

Člověk v šíleném dění světa

130 Kč
104 Kč
Národ a dějiny jako sociologický problém - 20%
Myšlení a působení Tomáše G. Masaryka je v české (i odborné) veřejnosti většinou chápáno jen v jejich dimenzi filosofické a politické. Menší pozornost se věnuje náboženské komponentě Masarykova myšlení.
filosofie
Ukázky

Národ a dějiny jako sociologický problém

260 Kč
208 Kč
Um identity - 20%
Um identity pojednává o základní metafyzické či filozofické otázce po naší podstatě, identitě a povaze bytí, které člověk žije a s kterou se dříve či později setkává tváří v tvář ve svém každodenním životě.
filosofie
Ukázky

Um identity

170 Kč
136 Kč
Martin Luther - 20%
Svazek představuje kratší, avšak obsahově závažné texty německého reformátora. Cílem výboru je ukázat Lutherovo myšlení v jeho vývoji v čase i v jeho tematické rozmanitosti.
filosofie
Ukázky

Martin Luther

210 Kč
168 Kč
O čem se nedá mluvit, o tom se musí zpívat - 20%
Má-li věda za cíl poznání a ovládnutí světa, je umění především prostředkem poznání nás samých. Ba co víc, umožňuje nám nahlédnout, že každé poznání je v nějakém ohledu sebepoznání, jak to explicitně hlásá filosofie německého idealismu.
filosofie
Ukázky

O čem se nedá mluvit, o tom se musí zpívat

149 Kč
119 Kč
Urbánní situace - 20%
Francouzský filosof a esejista Olivier Mongin nabízí strukturované pojednání toho, co dnes, v době globalizace, znamená město nebo urbánní prostor.
filosofie
Ukázky

Urbánní situace

240 Kč
192 Kč
Zápolení o pravdu, naději a lidskou důstojnost - 20%
Monografie Ctirada V. Pospíšila přináší podstatné rozšíření předchozích výzkumů v oblasti vztahů katolické teologie k poznatkům přírodních věd v minulém a předminulém století.
filosofie
Ukázky

Zápolení o pravdu, naději a lidskou důstojnost

260 Kč
208 Kč
Náboženství společnosti - 20%
V díle Niklase Luhmanna, myslitele funkcionální sociální teorie a dnes již sociologického klasika, který byl pro svůj široký záběr označován za „Hegela druhé poloviny 20. století“, hraje analýza náboženství stěžejní roli.
filosofie
Ukázky

Náboženství společnosti

220 Kč
176 Kč
Skautské vize
Kniha Skautské vize vznikla na základě stejnojmenného cyklu kavárenských debat s různými osobnostmi společenského života. Někteří byli ve skautském oddíle krátkou dobu, jiní jsou dodnes ve skautském hnutí aktivní.
filosofie
Ukázky

Skautské vize

60 Kč
Slovník filozofických pojmů současnosti - 20%
(1x)
Třetí, rozšířené a aktualizované vydání slovníku odráží základní posuny v současném myšlení; současnost je zde míněna ve smyslu důležitosti veškerého dosavadního podstatného filozofického myšlení pro dnešek.
filosofie
Ukázky

Slovník filozofických pojmů současnosti

399 Kč
319 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 119 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 12 > >>