Miroslav Petříček

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Miroslav Petříček v Oko Magazínu OKO

Recenze

Tak jak to vlastně je?

Knižní rozhovor Všichni umřete, který s filosofem Miroslavem Petříčkem vedl Petr Fischer, je rozsahem možná menší, o to ale sevřenější, plný zajímavých myšlenek a podnětů k dalšímu přemýšlení.
Rozhovory

Díky filosofii nejsme silnější, ale vnímavější

Tři rozhovory v jedné knize. To je náplň publikace Všichni umřete. Ten vzkaz je od filosofa Miroslava Petříčka. Rozhovory s ním vedl Petr Fischer. A úvodním esejem knihu opatřila Tereza Matějčková.
Aktuality

21. listopad - Světový den filosofie

Nejsme připraveni mluvit o velkých tématech ve všední den. A tak si vytvoříme svátek, uděláme náladu a ten den nás tvrzení, že filosofie povzbuzuje ke kritickému a nezávislému myšlení, už nijak nezaskočí.
Aktuality

Usměvavý noir filozof Miroslav Petříček dostane Cenu Jaroslava Seiferta

Cenu Jaroslava Seiferta obdrží osmašedesátiletý filozof Miroslav Petříček. Porota jej ocenila za knihu Filosofie en noir, kterou vydalo Karolinum. Petříček cenu převezme v prosinci v rezidenci pražského primátora. "Porota ocenila, že...
Zobrazit celý text
Recenze

Filozofie překračující hranice

Nová kniha filosofa a překladatele Miroslava Petříčka se sice jmenuje Filosofie en noir, rozhodně však nečekejte nějakou příslovečnou temnotu – tedy, pokud za ni nepovažujete kladení nových, nečekaných otázek, hlavně však jejich domýšlení na samu hranici možného. A možná ještě dál...
Recenze

MeziŘádky Zdenko Pavelky

Tak určitě - i literární redaktor a kavárník dostane v létě informační prázdniny, ale my máme ve forotě ještě dvoje, troje jeho Meziřádky předprázdninové. Textovou podobu pořadu, chystaném pro Víkendovou přílohu Česko rozhlasu - stanici Vltava, využíváme tradičně s velkou chutí.
Další články