Nejprodávanější Kniha - leden 2021
filosofie a náboženství

Augustin z Hipponu - 11%
(2x)
Životopis jednoho z nejvýznamnějších křesťanských myslitelů – sv. Augustina.
filosofie a náboženství
Ukázky

Augustin z Hipponu

448 Kč
398 Kč
Mytologie Slovanů - 11%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
filosofie a náboženství

Mytologie Slovanů

403 Kč
358 Kč
Christianizace a utváření křesťanské monarchie - 6%
Kolektivní práce desítky předních medievistů zkoumá počátky křesťanství v severní, střední a východní Evropě od počátku 9. do konce 12. století.
filosofie a náboženství

Christianizace a utváření křesťanské monarchie

381 Kč
358 Kč
Poslední mesiáš - 11%
(2x)
Autor zpracovává zrození legendárního motivu posledního císaře jako apokalyptické figury spojované s koncem světa a druhým příchodem Krista a Posledním soudem.
filosofie a náboženství

Poslední mesiáš

268 Kč
238 Kč
Žít z vlastního pramene - 11%
(1x)
Žít z vlastního pramene znamená být usebrán, být u sebe. V tomto "u sebe" je zároveň přítomný celek, bytí, které prožíváme a ze kterého vždy poprvé a naposled žijeme. Otevírá se tady to vzácné, podstatné a posvátné.
filosofie a náboženství

Žít z vlastního pramene

205 Kč
182 Kč
Symbolismus lidského těla - 11%
(1x)

Tato kniha nám objevuje nový a zároveň prastarý vztah k druhým lidem i k sobě samému: dokonalé sebepoznání, vědomí, že existují dva zdroje poznání, mozek a srdce, pochopení, že svět i lidé nutně dosvědčují nezměrnost božích možností.

filosofie a náboženství

Symbolismus lidského těla

342 Kč
304 Kč
Čas prázdných kostelů - 11%
Kniha přináší soubor kázání a zamyšlení z podivuhodných Velikonoc roku 2020. Jednotlivá zastavení, která byla přenášena on-line z prázdného kostela Nejsvětějšího Salvátora, reflektují nejvýznamnější křesťanské svátky s ohledem na dobu pandemie.
filosofie a náboženství

Čas prázdných kostelů

233 Kč
207 Kč
Selfíčka - 11%
(1x)
Dnes si mladí fotí selfíčka, aby, snad, zachytili důležité momenty života. Naučil jsem se selfíčka nikoli fotografovat, ale psát. Chci teď spíše ustoupit do pozadí a nechat čtenářovu fantazii pracovat, chci ukázat jen náčrtky.
filosofie a náboženství

Selfíčka

178 Kč
158 Kč
Alternativy (dějin) filosofie - 11%
Kniha ukazuje různé koncepty dějin filosofie jako alternativy určení filosofie, je záměrně provokativní až subverzní, ne však alternativní po způsobu záhadologů a podobných „alternativců“.
filosofie a náboženství

Alternativy (dějin) filosofie

359 Kč
319 Kč
Cesty do utopie - 11%
(1x)
Méně známá a do češtiny dosud nepřeložená kniha Martina Bubera vznikala v době druhé světové války. Autor v ní vychází z předpokladu hluboké společenské krize, které lze čelit pouze důsledným promýšlením kořenů naší civilizace.
filosofie a náboženství

Cesty do utopie

216 Kč
192 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 577 položek
1 2 3 .. 58 > >>