Nejprodávanější tituly - leden 2021
ženy

Reniin deník
15. července 1942, středa

Pamatuj si tenhle den; pamatuj si ho dobře. Budeš o něm vyprávět budoucím generacím. Od dnešních 8 hodin jsme uzavřeni v ghettu. Tady teď žiju. Svět je ode mě oddělen a já jsem oddělena od světa.
ženy
Ukázky

Reniin deník

358 Kč
Dáma z dobré rodiny
Alva Smithová a její dvě sestry přijíždějí na konci 19. století do New Yorku. Po válce Severu proti Jihu jim nezůstalo nic jiného než dobré jméno.
ženy

Dáma z dobré rodiny

359 Kč
Člověk má dělat to, nač má sílu. Život…
Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti. Lze říci o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímavějšího? Pokouší se o to tento…
ženy
Ukázky

Člověk má dělat to, nač má sílu. Život…

239 Kč
Voda, která hoří
(6x)
Obsáhlá vzpomínková kniha významné české psychoterapeutky v řadě kapitol a na desítkách unikátních fotografií přibližuje čtenářům celý její život plný mimořádných událostí a nevšedních setkání.
ženy
Ukázky

Voda, která hoří

494 Kč
Nikdo nás nečekal
Autobiografie akademické malířky, přeživší holocaustu, Helgy Hoškové-Weissové je vpravdě fascinující čtení. Vzpomíná na své idylické dětství v předválečné Praze, na své rodiče, prarodiče a širší rodinu. Příběhy těch, kteří se již nikdy nevrátili ...
ženy

Nikdo nás nečekal

313 Kč
Odstřelovačky z II. světové války
V roce 1942, kdy si východní fronta vyžádala životy několika milionů sovětských vojáků, začala Rudá armáda do služby povolávat desítky tisíc žen, většinou ve věku kolem dvaceti let, aby pomohly bránit zemi proti nacistické invazi.
ženy

Odstřelovačky z II. světové války

179 Kč
Zabít není snadné
Oceňovaná nizozemská spisovatelka Wilma Geldofová zpracovala ve svém románu osudy nejmladší válečné odbojářky své země, Freddie Oversteegenové, která se ve čtrnácti letech aktivně zapojila do boje proti nacistům.
ženy

Zabít není snadné

350 Kč
Coco Chanel
Gabrielle Chanelová (1883–1971) alias Coco Chanel se vyšvihla z chudých poměrů, dosáhla jedinečného společenského úspěchu, způsobila revoluci v dámském odívání a stala se nejvlivnější módní návrhářkou 20. století.
ženy

Coco Chanel

447 Kč
Odložený život
(1x)
Biografie pražské rodačky Dity Krausové (nar. 1929), která prošla Terezínem, Osvětimí a Bergen-Belsenem. Ve své biografii popisuje dětství v Praze, vzpomíná na rodiče a kamarády. V listopadu 1942 přišlo předvolání do transportu a rodina putovala nejprve do Terezína a pak do Osvětimi.
ženy

Odložený život

99 Kč
Deník
(10x)
Proslulá kniha obsahuje deníkové záznamy židovské dívky, která se s rodinou za války ukrývala před nacisty ve skrýši starého domu na předměstí Amsterodamu.
ženy
Ukázky

Deník

199 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 69 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 7 > >>