Anne Franková - Deník Anne Frankové
Ke stažení Info OKO

Deník Anne Frankové

Nakladatel: Radioservis 2011
Ihned
212 Kč
Deník Anne Frankové

Deník Anne Frankové

169 Kč
Rozebráno
169 Kč
pohlídat

Anotace

Četba z deníku, který se stal symbolem utrpení Židů za 2. světové války. Anne se narodila v roce 1929 v Německu, v roce 1933 její rodina uprchla před Hitlerem do Amsterodamu. Tam se poté Frankovi spolu s dalšími Židy od roku 1942 až do vyzrazení v srpnu 1944 ukrývali v zadním traktu domu, kde sídlila otcova firma. Z té doby také pochází deník....
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(10x)

Vaše hodnocení
Kniha je Věrou Slunéčkovou moc hezky načtena. Doporučuji k poslechu.
nestárnoucí klasika!
Tuto knihu jsem poprvé přečetla před pár lety a opět se k ní vratila nedávno po navštěvě bytu v podkroví v centru Amsterdamu, kde se Anna se svou rodinou a přáteli ukrývali. Byl to neuvěřitelný zážitek a nepochopitelné, čím vším si tito lidé museli projít. Doporučuji každému čtenáři.
Jestliže někdo doopravdy zažil všechny možné,zlé i dobré,stránky života,pak je to Anna.Moc se mi líbí,jak otevřeně mluví o svém životě,okolním,krutém světě a o celé své rodině.Je to naprosto upřímné a žádné mlžení a skrývání svých pocitů se tam neobjevuje.Od začátku do konce je to velice dojemné,ale samozřejmě i veselé,Anna byla velmi všestranná a...
Více
Úžasná knížka, velice mě nadchla. Tato kniha patří mezi mé oblébené.
Já sama jsem tuto knihu ještě nečetla, ale videla jsem ji zfilmovanou a velice to na mě zapůsobilo. Brečela jsem u toho, to přiznávám(nejvíce na konci, protože jsem si dělala valešné naděje na Annino přežití)a jsem alespoň štastná, že tábor přežil Otto Frank a,že poskytl další krutá svědectví o životě za 2. světové války a,že jsem to vše mohla prožívat spolu s Annou.
Tahle kniha mě příjemě překvapila. Po dočtení poslední stránky jsem marně hledala další. Měla jsem pocit jako bych Annu znala a chtěla jsem o jejím osudu číst dál! Je to úžasná kniha, každému doporučuji.
Po dočtení Deníku mi nezbývá než se přidat k pochvalným recenzím. Škoda, že všichni zúčastnění měli tak smutný konec a že se Anne vydání dvého deníku nedožila. Byla by z ní určitě dobrá spisovatelka, měla ten dar, uměla popsat děj a vystihnout jednotlivé povahy a své myšlenkové pochody. Něco tak veselého i smutného, dojemného a opravdového jsem ještě nečetla...
Annin deník je opravdu úžesný,je mi z něho ale hodně smutno, když vím že na zemi bylo a bohužel je tolik zla! Tato kniha my dala opravdu hodně a určitě ovlivnila i mé dosud udělané názory na svět.
Příběhy lidí z druhé světové války mě fascinují, a proto jsem si nenechala ujít ani deník Anny Frankové. A ten mé očekávání nezklamal. Skláním se před všemi, kteří tak trpěli.
predevcirem jsme byli v Amsterdamu navstivit dum, kde se Anne a jeji rodina s dalsimi lidmi skryvala. Pred nami bylo asi 200 lidi, ale to me vubec neodradilo od meho umyslu. Po shlednuti celeho domu a kratkych filmu jsem si konecne dovedla predstavit, v jake casti domu se vlastne nachazeli a vubec cely obsah knihy jsem pochopila mnohem lepe. Sice...
Více
Je hrozně zajímavé, jak se mění pohled na svět dívky, která musí dospívat mezi 4mi zdmi. Z původně poměrně naivních prožitků se stává poutavý výpis starostí, problémů, šťastných chvil a první lásky. V Amsterdamu jsem byla předtím, než jsem četla knihu a velice na mě zapůsobil. Člověk si může alespoň trochu uvědomit, jaké to bylo. Ale doopravdy,...
Více
Deník Anne Frankové na mne neobyčejně zapůsobil a zařadil se mezi knihy, které ovlivní mé další mínění a pohled na život. Anne není zapomenuta - díky své knize žije dál.
Je až s podivem jak 15ti letá dívka dokázala tak důkladně zapsat své prožitky a city.Kdo četl tuto knihu, má nutkání navštívit její úkryt.Budu vděčná za jakýkoliv komentář z návštěvy tohoto místa.
opravdu výborná kniha; anne se v deníku několikrát zmiňuje, že by chtěla být novinářkou nebo spisovatelkou, talent rozhodně měla ...
S kamarádkou jsme na začátku října navštívily muzeum v Amstru. Zapůsobilo na nás zvláštně, ale musely jsme uznat, že Anna Franková byla velice silná osobnost, která dokázala snést strašnou hrůzu té doby. Za to jí moc obdivuju.
Před rokem jsem navštívila muzeum Anny Frankové - tedy dům, v kterém se Anna s rodinou skrývala a napsala tam svůj pověstný deník. Atmosféra těchto prostor na mě velmi silně zapůsobila; doporučuji všem čtenářům tohoto titulu. Ovšem naplánujte si návštěvu mimo sezonu - byla jsem tam v červenci a množství návštěvníků bylo neuvěřitelné.
Před několika měsíci se mi dostala do rukou původní kniha nazvaná Deník Anny Frankové, jsem velice rád, že jsem měl možnost si ji přečíst a jsem zvědavý na tuto knihu s novými pasážemi. Příběh této dívky na mě zapůsobil natolik silně, že plánuji návštěvu muzea v Amsterdamu, kde se s rodinou ukrývala.
O Anně Frankové jsem se dozvěděla z knihy od J.Wilsonové a to z knihy tajemství . Vždy jsem se zajímala o 2. světovou válku , tak si moc přeju tu knihu koupit .
Knihu jsem četl několikrát a pokaždé v jiném vývojovém stádiu jedince. Musím říci, že mi pokaždé něco dala. Dílo má úžasnou schopnost přiblížit obci čtenářské děs války. Má to jen jediný kaz...skončí to špatně.
Je to skvělá kniha, velice na mě zapůsobila Annina otevřenost a upřímnost vůči všemu. Doporučuji.
Myslím, že kniha byla dobře napsaná, protože pochází z originálních rukou. Zaujalo mě, jak taková malá a mladá dívka zkušeně popisuje své okolí a přesto ji moc lidí rádo nemělo. Skvělé, úděsné, zkličující... Kdyby žila v této době, určitě by zaujala místo například Astrid Lindgrenové.
Je těžké napsat něco o knize, která vypovídá o tak těžkém údělu rodiny Frankových. Deník jsem četla již několikrát a dojímá mne stále a stále. Neskutečná odvaha, to je jediné co mohu dodat. Doporučuji všem.
Ten nadpis jsem nazvala pouze recenze, jelikož mě jiné výstižné slovo nenapadlo. Knihu čtu právě těď. Už když jsem četla první stránky, začala na mně kniha působit obzvláště dojemně, což nikdy jiná kniha nedokázala. Stejně jako Anne se i já pokouším o vlastní tvorbu, a třeba jednou budu stejně dobrá jako ona sama. Obdivuji, že se tak mistrně...
Více
Úžasně na mě působilo, jak se vyvíjí styl Annina psaní - zpočátku dětské záznamy a ke konci už na mě působí jako hodně zralý člověk. Rozhodně je to silná knížka, nic optimistického, ale stojí za to si ji přečíst.
Smutný príbeh mladého života počas druhej svetovej vojny. Anna Frank a jej rodina.
Zobrazit další (23)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Mýty kolem deníku

(...) V kritickém vydání Deníků Anne Frankové jsou paralelně otištěny všechny tři verze: na každé stránce je nejprve otištěna, pokud se zachovala, pasáž verze a, po ní následuje přepracovaný záznam z verze b a konečně odpovídající pasáž publikovaná v prvním knižním vydání Deníku (verze c, kterou připravil Annin otec). Při konfrontaci jednotlivých znění textů zjistila profesorka Laureen Nussbaumová ze Státní univerzity v Portlandu, že Otto Frank sice povětšinou vycházel z Anniny pozdější verze (pro rok 1943 byla dokonce verzí jedinou, protože deníky s původními záznamy se nedochovaly), často ovšem do deníku znovu vkládal pasáže, které Anne při přepracovávání deníku vyškrtla. Zároveň do knižního vydání zařadil i některé z povídek, které Anne začala psát v roce 1943 a jež chtěla po válce vydat jako samostatný povídkový soubor.

Magazín OKO

TV Kosmas

Příběh Anny Frankové jako komiks

 
 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Deník Anne Frankové
Autor:
Franková, Anne
Nakladatel:
Radioservis
EAN:
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Interpret:
Slunéčková, Věra
Režie:
Jahodová, Markéta
Popis:
AudioKniha ke stažení, 7 x mp3, délka 3 hod. 23 min., velikost 370,5 MB, česky
Rok vydání:
2011