Nejprodávanější tituly - leden 2021
české a slovenské dějiny

Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

české a slovenské dějiny
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
The Cult of Unity - 11%
The Stalin Plan for the Transformation of Nature, which was launched in the USSR in autumn of 1948, had a fundamental impact on the approach to postwar reconstruction and the reshaping of nature and the environment in Czechoslovakia.
české a slovenské dějiny

The Cult of Unity

446 Kč
396 Kč
Fenomén Maffie - 11%
Jako Maffie se dodnes obecně označuje ústřední organizace českého domácího protirakouského odboje z let 1914–1918. Je tak vnímána jako jeden z klíčových symbolů boje za vznik samostatného československého státu.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Fenomén Maffie

315 Kč
280 Kč
Hlavou státu z Boží milosti
(1x)
Kniha představuje neotřelý soubor třinácti významných kapitol z dějin Koruny české. Jednotlivé kapitoly jsou spjaty s postavami českých králů a královen, které zanechaly nejvýraznější a nejtrvanlivější stopu ve vývoji...
české a slovenské dějiny

Hlavou státu z Boží milosti

44 Kč
Mělník v proměnách času - 11%
Dvě stě párů srovnávacích snímků Mělníka a blízkého okolí autorů Lojky a Klihavce.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Mělník v proměnách času

449 Kč
399 Kč
Jan Palach - 11%

Nesvoboda je horší než smrt. Ale jaká je cena za život v bezpráví?

Janovy smysly otupila šílená bolest, prostupující celým jeho tělem. Nevnímal křik ani paniku kolem sebe.

české a slovenské dějiny

Jan Palach

224 Kč
199 Kč
Převrat - 11%
Byla to sametová revoluce nebo převrat? Spontánní výbuch zlosti národa nad nepodařeným socialistickým vývojem země a neurvalým bitím studentů nebo zákulisní hra tajných služeb z východu i západu?
české a slovenské dějiny

Převrat

314 Kč
279 Kč
Sametová revoluce - 11%
V roce 1989 se zhroutil totalitní systém komunistické strany nejen u nás v Československu, ale také ve většině zemí východního bloku.
české a slovenské dějiny

Sametová revoluce

449 Kč
399 Kč
Ten den – 17. listopad 1989 - 38%
Kniha Ten den – 17. listopad 1989 má současným čtenářům umožnit toto zásadní datum „zažít“ alespoň zprostředkovaně. Věříme, že tak dokážeme toto výročí zpřítomnit a přiblížit dnešku odkaz revolučních dnů.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Ten den – 17. listopad 1989

296 Kč
185 Kč
Václav IV. - Nešťastný syn slavného otce - 11%
Král Václav IV. seděl na českém trůnu 41 let, římským králem byl 34 let. V délce vlády překonal svého slavného otce Karla IV. a českou korunu nosil nejdéle ze všech našich panovníků středověku i novověku - padesát šest let...
české a slovenské dějiny

Václav IV. - Nešťastný syn slavného otce

296 Kč
263 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 64 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>