Nejprodávanější tituly - leden 2021
báje a legendy

Příběhy ze staré židovské Prahy - 11%
Příběhy z dob, kdy se ve městě začalo vytvářet tzv. židovské ghetto, z období vzkvétajícího Josefova, středověkých židovských pogromů i z časů, kdy začínaly vznikat židovské obce také mimo Staré Město.
báje a legendy

Příběhy ze staré židovské Prahy

242 Kč
215 Kč
Pověsti staré Prahy - 11%
Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem, který lze vzít s sebou třeba na procházku.
báje a legendy

Pověsti staré Prahy

179 Kč
159 Kč
Argonautika - 6%
Další vydání dosud jediného českého básnického překladu ve svédobě proslulého díla helénistického básníka Apollónia Rhodského. Ten ve svém eposu zpracoval slavný řecký mýtus o plavbě hrdiny Iásona a jeho druhů, Argonautů, na lodi Argó.
báje a legendy

Argonautika

338 Kč
318 Kč
Etiopské bajky a pohádky - 20%
Výběr osmnácti bajek a pohádek překládaných českému čtenáři v této knize představuje první sbírku etiopské lidové slovesnosti přeloženou přímo z amharštiny do češtiny.
báje a legendy
Ukázky

Etiopské bajky a pohádky

149 Kč
119 Kč
Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko - 20%
Tento svazek bájí je věnován Liberecku, a tedy i řadě příběhů o rozhodně nejznámější postavě našich novodobých bájí – Krakonošovi (Rýbrcoulovi), jehož figura doznala v průběhu času různých proměn.
báje a legendy
Ukázky

Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko

50 Kč
40 Kč
Drak - 6%
(2x)
Tato kniha nás zavede do úžasného světa příběhů, legend a mýtů o dracích, jejichž obrovité stopy a závan ohnivého dechu nacházíme po celém světě.
báje a legendy

Drak

264 Kč
248 Kč
O obrovi, který neměl srdce v těle - 6%
(1x)
Svazek norských pohádek obsahuje všechny pohádky, jež po vzoru bratří Grimmů v 19. století vydali sběratelé Peter Christen Asbjornsen a Jorgen Moe. Všem sto devatenácti pohádkám je v tomto českém překladu ponechán jejich původní rozsah i osobitý styl.
báje a legendy

O obrovi, který neměl srdce v těle

338 Kč
318 Kč
Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení - 11%
Průvodce tajemnou cestou napříč starou Prahou zavede čtenáře nejen do minulosti, ale především na místa, kde byl v průběhu dějin zaznamenán výskyt toho kterého zjevení, démona, ducha či jiného podobného strašidla.
báje a legendy

Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení

251 Kč
223 Kč
Pověsti z Čech - 11%
Kniha Pověsti z Čech Josefa Virgila Grohmanna (1831–1919), významného domácího německy píšícího mytologa, je historicky první sbírkou českých pověstí. V českém překladu vycházejí poprvé až nyní.
báje a legendy

Pověsti z Čech

269 Kč
239 Kč
Déšť a jaguár - 6%
Svěží, zábavné i poučné příběhy brazilských indiánů sepsal Hernani Donato na základě záznamů cestovatelů, etnografů a antropologů, kteří je pořizovali mezi indiánskými kmeny v průběhu 19. a 20. století.
báje a legendy

Déšť a jaguár

220 Kč
207 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 87 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 > >>