Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - říjen 2021
moderní svět a civilizace

Šáhinšáh - 11%
(2x)
Ryszard Kapuściński s chirurgickou přesností popisuje, jak samolibost „krále králů“ dovedla krok za krokem Írán až k revoluci. I proto kniha není jen „o Íránu“ a „o šáhovi“, ale především o mechanismu revoluce kdekoli na světě.
moderní svět a civilizace

Šáhinšáh

359 Kč
319 Kč
Velký regres
(1x)
Sedmnáct intelektuálů, renomovaných sociologů, politologů a filozofů, z nichž mnozí jsou české veřejnosti známi ( Zygmunt Bauman, Slavoj Žižek nebo Václav Bělohradský), pátrá po příčinách a souvislostech znepokojivého stavu, v němž jsme se ocitly.
moderní svět a civilizace

Velký regres

89 Kč
Indián - zpráva o archetypu - 11%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace.
moderní svět a civilizace

Indián - zpráva o archetypu

179 Kč
159 Kč
Nic není pravda a všechno je možné - 11%
(4x)
V knize Nic není pravda a všechno je možné ukazuje současné Rusko s pochopením, ale zároveň s obavami, které tato zcela nová civilizační mutace vzbuzuje.
moderní svět a civilizace

Nic není pravda a všechno je možné

269 Kč
239 Kč
Síla mýtu - 11%
(1x)
Knižní přepis proslulého šestihodinového cyklu rozhovorů amerického antropologa, religionisty a filozofa Josepha Campbella (1904-1987) s moderátorem Billem Moyersem, v zasvěcených sondách do nejrůznějších kultur, civilizací a náboženství.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Síla mýtu

313 Kč
278 Kč
Stopovat a skládat světy s Brunem Latourem: Výbor z textů 1998-2013 - 11%
Kniha zachycuje myšlení autora v jeho výzkumném záběru od studií vědy a technologií přes analýzu povahy reprezentace v umění a náboženství po nejsoučasnější texty zabývající se globálním oteplováním či vědou a politikou.
moderní svět a civilizace

Stopovat a skládat světy s Brunem Latourem: Výbor z textů 1998-2013

261 Kč
232 Kč
Jak (ne)být sám (se) sebou - 11%
Kniha vypráví příběh utváření, vzestupů a pádů moderního západního člověka, který se svými představami o světě a svém místě v něm výrazně odlišuje od lidí antiky a středověku.
moderní svět a civilizace

Jak (ne)být sám (se) sebou

315 Kč
280 Kč
Odjinud, jež se nachází právě zde - 11%
Publikace Odjinud, jež se nachází právě zde je klíčovou četbou pro ty, kteří se zajímají o současné feministické myšlení a postkoloniální studia.
moderní svět a civilizace

Odjinud, jež se nachází právě zde

207 Kč
184 Kč
Povaha změny - 6%
(1x)
Pohled různých odborníků - například Václava Cílka, Petra Pokorného, Jiřího Padevěta, Luboše Kropáčka, Dany Drábové a dalších na vybrané problémy dneška. Jednotlivé texty jsou věnovány klimatické změně, bezpečnostní situaci a mnohým dalším tématům.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Povaha změny

423 Kč
398 Kč
Co s prostitucí? - 11%
Kniha představuje českému publiku zahraniční, zejména feministické, teoretické debaty o veřejných politikách prostituce a současné trendy v právních úpravách této problematiky.
moderní svět a civilizace

Co s prostitucí?

396 Kč
352 Kč
Zobrazuji 91 - 100 z 107 položek
<< < 1 .. 8 9 10 11 > >>