Nejprodávanější tituly - říjen 2021
historické stavby, hrady

6. 7. 1915 - Pomník Mistra Jana Husa - 11%
Zrod záměru postavit Mistru Janu Husovi pomník se váže k debatě na jednání českého zemského sněmu 25. listopadu 1889 ohledně umístění tabulky s Husovým jménem na budovu Národního muzea. Záhy poté vznikl Spolek pro zbudování pomníku Mistra Jana Husa...
historické stavby, hrady

6. 7. 1915 - Pomník Mistra Jana Husa

178 Kč
158 Kč
Budapešť 1900 - 11%
(1x)
Budapešť, stejně jako Paříž či Vídeň, zažila na konci devatenáctého století dobu náhlého rozkvětu. Stala se jednou z předních metropolí tehdejšího světa, s rychle rostoucí populací, výstavbou a překotně se rozvíjející kulturou.
historické stavby, hrady
Ukázky

Budapešť 1900

356 Kč
316 Kč
Historická a současná architektura - 11%

Existuje rozdíl mezi historickou a současnou architekturou? Historická architektura je často vnímána jako samostatná, uzavřená etapa výstavby, ke které máme jako společnost poněkud ambivalentní vztah.

historické stavby, hrady
Ukázky

Historická a současná architektura

628 Kč
558 Kč
Telč a jezuité - 11%
Publikace je jedním z výstupů stejnojmenného projektu Telč a jezuité. Řád a jeho mecenáši. Autoři v ní chtějí předestřít dějiny domu třetí probace Tovaryšstva Ježíšova v Telči, založeného v polovině 17. století, v širokém kontextu.
historické stavby, hrady

Telč a jezuité

491 Kč
437 Kč
Tuřanská Madona - 20%
Překlad z latiny o historii a životnosti poutního místa v Tuřanech u Brna od jezuitského historika Bohuslava Balbína: svědčí o vynikajícím postavení Mariině a realizovaných touhách poutníka.
historické stavby, hrady
Ukázky

Tuřanská Madona

129 Kč
103 Kč
Zajímavá a záhadná místa v Čechách - 20%
V této knize se například dozvíte o našem největším nálezu zlatého pokladu v Podmoklech nad Berounkou, o záhadé Kounovských řad a tajemné kouřící hoře Boreč...
historické stavby, hrady
Ukázky

Zajímavá a záhadná místa v Čechách

95 Kč
76 Kč
Zříceniny hradů, tvrzí a zámků - Komplet 4+1 - 11%
Výpravná dárková publikace v plátnem potaženém pouzdře s mimořádnou akcí 4+1 zdarma (střední, jižní, západní, severní Čechy hrazené a východní Čechy ZDARMA) !
historické stavby, hrady

Zříceniny hradů, tvrzí a zámků - Komplet 4+1

3 294 Kč
2 928 Kč
Strážci pražských ulic
Netradiční příběhy o pražských domovních znameních, zapomenutých řemeslech a každodenním životě starobylé Prahy. Zpodobení zvířat, věcí a symbolů na fasádách spoluvytvářelo jedinečný charakter místní historie.
historické stavby, hrady

Strážci pražských ulic

179 Kč
Pražský orloj / El Reloj astronómico - 11%
Publikace je věnována Pražskému orloji - nejnavštěvovanější památce historického centra Prahy. Je určena především zahraničním turistům. Text ve španělském jazyce.
historické stavby, hrady

Pražský orloj / El Reloj astronómico

269 Kč
239 Kč
Mělnicko, Mladoboleslavsko, Nymbursko - 20%
Čtenáři se dostává do rukou první díl šestidílné ediční řady Historická sídla Středočeského kraje, podrobně mapující a dokumentující hrady, zámky a tvrze v sousedících regionech Mělnicka, Mladoboleslavska a Nymburska.
historické stavby, hrady

Mělnicko, Mladoboleslavsko, Nymbursko

199 Kč
159 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 26 položek
<< < 1 2 3 > >>