Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - říjen 2021
filosofie

Znamení věcí - 11%
Předkládaná kniha je prvním uvedením do renesanční nauky o „signaturách věcí“ (signatura rerum) v českém jazyce. Součástí knihy je antologie, v níž jsou v překladu zpřístupněny některé zásadní pasáže z děl Paracelsa, Valentina Weigela, ...
filosofie

Znamení věcí

260 Kč
231 Kč
Asklépios - 11%
(1x)
Dialog Asklépios bývá řazen mezi tzv. filosofická hermetika. Podobně jako texty tzv. Corpus Hermeticum, které autor prokazatelně znal, netvoří jednotný myšlenkový celek, ale shrnuje v podstatě všechny aspekty antického hermetismu.
filosofie

Asklépios

116 Kč
103 Kč
Dobré srdce - 11%
(2x)
Záznam londýnského semináře, na němž dalajlama komentoval vybrané ukázky z evangelií. Ve svých výkladech dalajlama dodává těmto zdrojům křesťanské víry nový rozměr a nachází mnoho podobností mezi křesťanskou a buddhistickou naukou.
filosofie

Dobré srdce

259 Kč
230 Kč
Svět modliteb - 11%
Kniha Svět modliteb rabína Elieho Munka je do dnešní doby považována za nejlepší komentář k židovským modlitbám, který byl napsán v jiném jazyce než hebrejštině.
filosofie

Svět modliteb

495 Kč
440 Kč
Umění a jeho hodnoty - 11%
Na první pohled se může zdát, že nic není hodnocení uměleckých děl vzdálenějšího než logika. Nehodnotíme snad umělecká díla podle toho, jak na nás působí, jaké v nás vyvolávají emoce? Nezůstává v takovém případě veškerá logika stranou?
filosofie

Umění a jeho hodnoty

295 Kč
262 Kč
Umění dostat v každé debatě za pravdu - 11%
O tom, jak správně vést diskusi, pokud chcete stát na jejím konci jako vítěz, napsal snad nejlepší knihu filozof Arthur Schopenhauer.
filosofie

Umění dostat v každé debatě za pravdu

179 Kč
159 Kč
Bhagavadgítá - 11%
(3x)
Nový český překlad známého indického díla Bhagavadgítá v bilingvní podobě. Je opatřen gnostickou předmluvou a komentářem překladatele ze sanskrtu Mgr. Jana Kozáka, který umožňuje pochopit všechny teologické nejasnosti v textu.
filosofie

Bhagavadgítá

396 Kč
352 Kč
Dopisy psané stoikem - 11%
První kompletní vydání Senekových dopisů Luciliovi. Vydání je doplněno úvahou Petra Dvořáka o stoickém pojetí osobní transformace a ideálu emočního života.
filosofie

Dopisy psané stoikem

430 Kč
382 Kč
Filosofie en noir - 11%
(5x)
Myšlení, ať chce či nechce, odpovídá své době. Po tragické katastrofě holokaustu je platnost této skutečnosti ještě očividnější – a možná i proto jsou knihy poválečné filosofie obtížně srozumitelné.
filosofie

Filosofie en noir

342 Kč
304 Kč
Lidé lži - 11%
(1x)
Slavná kniha psychologa M. Scotta Pecka, autora známých titulů Nevyšlapanou cestou, Postel u okna či V jiném rytmu, obrací svou pozornost k jednomu z největších témat lidského života – k otázce zla.
filosofie

Lidé lži

314 Kč
279 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 112 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 12 > >>