Nejprodávanější e-knihy - říjen 2021
historie a fakta

K pramenům Eufratu a Tigridu - 20%
Josef Wünsch podnikl v letech 1881–1883 expedici do Arménie a Kurdistánu, tehdy okrajových oblastí jihovýchodní části Osmanské říše. Jeho výprava přinesla řadu zeměpisných objevů a zjištění.
historie a fakta
Ukázky

K pramenům Eufratu a Tigridu

239 Kč
191 Kč
Loutkové divadlo strýčka Otta
Rozsáhlá sága začíná v polovině 19. století na moravském venkově a pokračuje ve Vídni přes bezhlavý útěk před nacisty až po těžce vydobytou novou existenci v Americe.
historie a fakta
Ukázky

Loutkové divadlo strýčka Otta

238 Kč
Mor, flagelanti a vraždění Židů - 20%
(1x)
Mory a mrskači jsou barvitou freskou západní společnosti konce středověku, jež na řešení mnoha krizových jevů jen obtížně nacházela adekvátní odpovědi.
historie a fakta
Ukázky

Mor, flagelanti a vraždění Židů

398 Kč
318 Kč
Na stráži míru - 20%
Autor patří ke generaci, která dospívala v době reálného socialismu, kdy ještě platila povinná vojenská služba, a vychází z vlastních zkušeností u prvosledového útvaru. Pojem „vojna“ se dávno vytratil z povědomí mladých mužů a mnohdy o ní nemají sebemenší představu.
historie a fakta
Ukázky

Na stráži míru

179 Kč
143 Kč
Na vlnách dějin: minulost, přítomnost a budoucnost českého dějepisectví - 20%
(1x)
Kniha reprezentuje soubor autorových studií, v nichž se v posledních dvou desetiletích z mnoha úhlů a perspektiv věnoval problematice především české historiograe.
historie a fakta
Ukázky

Na vlnách dějin: minulost, přítomnost a budoucnost českého dějepisectví

239 Kč
191 Kč
Návraty k pramenům - 20%
František Šmahel se začal systematicky věnovat dějinám Tábora na konci 70. let 20. století. Jeho původně zamýšlená revize dosavadních poznatků vyústila ve zcela nový, systematický průzkum dějin husitského Tábora.
historie a fakta
Ukázky

Návraty k pramenům

488 Kč
390 Kč
Největší operace druhé světové války - 20%
Projděte si známé i méně známé operace druhé světové války. Od napadení Polska Německem po bombové útoky Američanů na japonská města Hirošimu a Nagasaki. Kniha rozebírá klíčové momenty, jež určily vývoj největšího konfliktu v lidských dějinách…
historie a fakta
Ukázky

Největší operace druhé světové války

199 Kč
159 Kč
Nejznámější atentáty v dějinách - 20%
Už nejméně tři tisíciletí páchají lidé ze msty, touhy, zloby nebo zoufalství atentáty. Vrahové se neštítili vztáhnout ruku ani na svou rodinu, jako třeba turecký sultán, který nechal pobít svých devatenáct bratrů.
historie a fakta
Ukázky

Nejznámější atentáty v dějinách

249 Kč
199 Kč
Neklidné století - 20%
(1x)
Historik Jaroslav Čechura se dlouhodobě věnuje každodennímu životu na jihočeském venkově, v předkládané monografii se zaměřuje na období třicetileté války.
historie a fakta
Ukázky

Neklidné století

340 Kč
272 Kč
Osm květnových dnů - 20%
(1x)

Minulost, která ještě neskončila, a budoucnost, jež zatím nezačala. Začíná poslední týden třetí říše. Hitler je po smrti, ale válka ještě neskončila. Všechno jako by se zastavilo, a přece je všechno v překotném pohybu.

historie a fakta
Ukázky

Osm květnových dnů

319 Kč
255 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 157 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 16 > >>