Nejprodávanější knihy - listopad 2021
věda, technika, medicína

Život na uzdě - 11%

"Poznávat svět kolem nestačí: musíme poznat i sami sebe"

Žijeme v éře paradoxů: zatímco společnost bohatne, my lidé nejsme šťastnější. Psychických problémů přibývá a mnozí z nás hledají úlevu tam, kde není. Co se to s námi vlastně děje?

věda, technika, medicína

Život na uzdě

314 Kč
279 Kč
Prolomený kód života - 11%
(2x)
Když se Jennifer Doudnaová v šesté třídě jednou vrátila ze školy, našla na posteli ohmatanou paperbackovou knížku s názvem Dvoušroubovice, kterou jí tam táta nechal. Odložila ji stranou v domnění, že je to nějaká detektivka.
věda, technika, medicína

Prolomený kód života

449 Kč
399 Kč
Vzduch je naše moře - 24%
(2x)
Publikace si dává za cíl zmapovat komiksovou formou osudy lidí, kteří se zasloužili o rozvoj našeho letectví. Osudy jednotlivých aktérů jsou vždy doplněny historickým úvodem do děje.
věda, technika, medicína
Ukázky

Vzduch je naše moře

638 Kč
488 Kč
Einstein - Kvantové salto - 11%
Neklidná inteligence Alberta Einsteina ho přivedla k přemýšlení o nejzásadnějších tématech, které vesmír nabízí, jako jsou světlo, čas, hmotnost, energie a další.
věda, technika, medicína

Einstein - Kvantové salto

224 Kč
199 Kč
Tatra - 11%
(1x)
Publikace o významné české automobilce a legendárním designérovi Hansi Ledwinkovi, tvůrci unikátní konstrukce podvozku (tzv. koncept Tatra, užívaný dodnes) i elegantních aerodynamických karoserií .
věda, technika, medicína
Ukázky

Tatra

898 Kč
798 Kč
To je nápad! - 50%
Praktický, ilustrovaný průvodce čtenáře seznámí s objevy, vynálezy a návrhy, které ovlivnily životy lidí na celém světě, a s pozoruhodnými ženami – objevitelkami a vynálezkyněmi.
věda, technika, medicína

To je nápad!

198 Kč
99 Kč
Paní Curieová - 11%
(5x)
Životopis, jehož autorkou je dcera Skłodowské Eve, není jen popisem její vědecké dráhy, ale také pohledem zevnitř, plastickým vylíčením celé osobnosti této výjimečné ženy, jejích nadějí i zklamání, radostí i bolesti.
věda, technika, medicína

Paní Curieová

358 Kč
318 Kč
Hlas větru - 11%
(1x)
Lékárník a účastník humanitárních misí Lékařů bez hranic Stanislav Havlíček na své druhé misi vedl v Bangladéši lékárnu pro uprchlický tábor, ve kterém našla útočiště před násilím nejpronásledovanější menšina na světě, Rohingové.
věda, technika, medicína

Hlas větru

297 Kč
264 Kč
Příběh československé psychologie I. - 11%
Unikátní projekt si dal za cíl vyzpovídat formou rozhovorů významné osobnosti české psychologie, které tento obor od poloviny 20. století etablovaly, a získané informace zasadit do širšího oborového rámce.
věda, technika, medicína

Příběh československé psychologie I.

449 Kč
399 Kč
Náš současník Purkyně - 11%
Tato publikace vychází z obsáhlé monografie „Jan Evangelista Purkyně a jeho význam pro současnou i budoucí medicínu“, kterou při příležitosti 230. výročí narození J. E. Purkyně vydala v roce 2017 v nakladatelství Mladá fronta Česká lékařská...
věda, technika, medicína

Náš současník Purkyně

171 Kč
152 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 11 položek
1 2 > >>