Nejprodávanější Kniha - listopad 2021
filosofie

O habitech v Teologické sumě - 11%
Pojednání o habitech v Teologické sumě (STh I-II, q. 49–54) navazuje na traktát o vášních (STh I-II, q. 22–48). Habity jsou jisté kvality, které člověka uschopňují k relativně trvalé a snadné činnosti.
filosofie

O habitech v Teologické sumě

108 Kč
96 Kč
Abhidhamma a Abhivinaya - 11%
(1x)
Kniha Abhid-hamma-Abhivinaya je završením životního díla ctihodného Áyukusa-la Thery, ve které jsou shrnujícím způsoben podány postupy Abhivi-nayi pro zvládání života podle Buddhovy nauky až k dosažení konečného cíle Nibbány.
filosofie

Abhidhamma a Abhivinaya

225 Kč
200 Kč
Spravedlnost: Co je správné dělat - 11%
(2x)
V knižním zpracování populárního televizního pořadu profesora Michaela Sandela (Harvard) se čtenáři představují svižně a vtipně psané kapitoly, bohatě doplněné aktuálními příklady problematiky spravedlnosti.
filosofie

Spravedlnost: Co je správné dělat

315 Kč
280 Kč
Mezi světy & mezisvěty - 6%
(1x)
Rozhovory a eseje z první poloviny devadesátých let rozšířené o knižně nevydané dialogy a úvahy z let 1998-2012.
filosofie

Mezi světy & mezisvěty

253 Kč
238 Kč
Svatý Augustin
Autor se zabývá Augustinovými snahami o syntézu křesťanství a antiky, jeho názory na vztah jednotlivce k církevní instituci, zdůrazňuje jeho chápání lidské svobody a nutnosti aktivity a mravní zodpovědnosti každého jedince.
filosofie

Svatý Augustin

134 Kč
O duševním klidu - 11%
(2x)
Seneca v díle hledá cesty k mravní odpovědnosti cti, vnitřní svobodě a duševní vyrovnanosti, uvažuje o smrti a o přátelství a jeho prospěšnosti a potřebnosti, chválí odpoutání od materiálních potřeb, prosazuje myšlenku o rovnosti všech lidí.
filosofie

O duševním klidu

329 Kč
292 Kč
Alternativy (dějin) filosofie - 11%
Kniha ukazuje různé koncepty dějin filosofie jako alternativy určení filosofie, je záměrně provokativní až subverzní, ne však alternativní po způsobu záhadologů a podobných „alternativců“.
filosofie

Alternativy (dějin) filosofie

359 Kč
319 Kč
Jehuda Leva ben Besalel - Maharal - 11%
(1x)
Monografie je věnována významnému židovskému teologovi, spjatému svým životem a působením s Prahou, u něhož legenda o stvoření golema v obecném povědomí zcela překryla jeho význam pro židovské, ale také obecněji evropské dějiny náboženského myšlení.
filosofie
Ukázky

Jehuda Leva ben Besalel - Maharal

563 Kč
500 Kč
Kdo vládne světu? - 11%
Nejnovější kniha intelektuála, filozofa a aktivisty Noama Chomského přináší důkladnou kritickou analýzu současné mezinárodní situace.
filosofie

Kdo vládne světu?

342 Kč
304 Kč
Umění a jeho hodnoty - 11%
Na první pohled se může zdát, že nic není hodnocení uměleckých děl vzdálenějšího než logika. Nehodnotíme snad umělecká díla podle toho, jak na nás působí, jaké v nás vyvolávají emoce? Nezůstává v takovém případě veškerá logika stranou?
filosofie

Umění a jeho hodnoty

295 Kč
262 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 174 položek
<< < 1 2 3 4 .. 18 > >>