Nejprodávanější e-knihy - prosinec 2021
etnografie, etnologie

Mytologie Slovanů - 20%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mytologie Slovanů

239 Kč
191 Kč
Za pověstmi Šumavy - 20%
Šumavské pověsti, které jsou vám v této knize předloženy, jsou klíčem k životu našich předků. Vyprávění se totiž může tradovat po mnohé generace a nese v sobě určitou starobylost. Lidová slovesnost Šumavy se rozpadá na německé a české zdroje jazykové.
etnografie, etnologie
Ukázky

Za pověstmi Šumavy

189 Kč
151 Kč
Slovácko sa nenudí - 20%

Jak to dnes vypadá na Slovácku? Mají tam ještě veselé příběhy? Marek Šalanda říká, že cílem jeho cest jsou lidé. Chodí od návštěvy k návštěvě, sbírá povzbuzující doušky humoru a kapky staré moudrosti ukryté v příbězích a snaží se o ně podělit s ostatními.

etnografie, etnologie
Ukázky

Slovácko sa nenudí

249 Kč
199 Kč
Tuhami - 20%
V dnes již klasické práci Tuhami: Portrét Maročana líčí Vincent Crapanzano výsledky svého setkávání s negramotným Maročanem, jenž se živil jako dělník v továrně na výrobu kachlů.
etnografie, etnologie
Ukázky

Tuhami

170 Kč
136 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
etnografie, etnologie
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Mýtus Věčného Žida - 20%
Kniha Jaroslava Vacka nám přináší vyčerpávající přehled mýtu o Ahasverovi v kulturních dějinách naší civilizace.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus Věčného Žida

121 Kč
97 Kč
Vyschly nám slzy… - 20%
Na přelomu 40. a 50. let minulého století přišlo z Řecka do Československa přibližně dvanáct tisíc běženců stižených občanskou válkou. Mysleli si tehdy, že se jedná pouze o přechodný pobyt. Záhy se ale dočasné útočiště proměnilo v druhý domov.
etnografie, etnologie
Ukázky

Vyschly nám slzy…

199 Kč
159 Kč
Mastičkáři, čichači kávy, brabenáři - 20%
Brabenář, valchář, paterník, mastičkář, brtník atd.... názvy zajímavé, ba až bizarní. Jak podtitul prozrazuje, skrývají se pod nimi povolání, která patří do dob více či méně dávno minulých.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mastičkáři, čichači kávy, brabenáři

254 Kč
203 Kč