Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - prosinec 2021
sociologie

Dejte lidem peníze - 11%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
sociologie

Dejte lidem peníze

313 Kč
278 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
sociologie

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
Sociologie - 2%
(2x)
Elementární učební text, ve kterém autor definuje klíčová sociologická témata. Nové české vydání vychází z posledního, podstatně přepracovaného a rozšířeného rozšířeného anglického vydání z roku 2008.
sociologie
Ukázky

Sociologie

1 146 Kč
1 118 Kč
Rodina jako středobod života zdravé společnosti - 11%
Rodina je základem každé zdravé společnosti. A děti reprezentují její budoucnost. Pro pozitivní formování osobnosti mladého člověka je čím dál zásadnější, v jakém rodinném prostředí vyrůstá.
sociologie

Rodina jako středobod života zdravé společnosti

179 Kč
159 Kč
Technologická past - 11%
Vynálezy můžou být pro lidstvo požehnáním. A pro člověka katastrofou. V roce 2013 všechna světová média vydala zprávu o závěrech odborného článku - téměř polovinu současných pracovních pozic prý může nahradit umělá inteligence.
sociologie

Technologická past

404 Kč
359 Kč
Tyranie metrik - 11%

Metriky se začaly používat v sedmdesátých letech k efektivnímu řízení podniků, ale postupně pronikaly do všech oborů lidské činnosti.

sociologie
Ukázky

Tyranie metrik

266 Kč
236 Kč
Zastřené počátky sociálního státu - 11%
(1x)
Autorka zkoumá, jak Heydrichova politika „cukru a biče“ ovlivňovala distribucí důchodů a přídavků, jakým způsobem zasáhla dostupnost sociální a zdravotní péče, resp. fungování sociálního pojištění obyvatelstva v okupovaném prostoru Čech a Moravy.
sociologie
Ukázky

Zastřené počátky sociálního státu

358 Kč
318 Kč
„Takové normální rodinné historky“ - 20%
Kniha zve čtenáře do intimního světa rodinné paměti, dokumentovaného rozhovory s příslušníky tří generací vybraných rodin.
sociologie

„Takové normální rodinné historky“

298 Kč
238 Kč
Neohrožené ženy - 11%
(4x)
Před 150 lety vedly ženy a muži velice rozdílné životy. Ženy nemohly volit ani samy si vydělávat peníze. Nemohly rozhodovat o vlastním těle. Rozhodovaly za ně otcové, až do chvíle, než se vdaly. Pak rozhodoval manžel. To se změnilo ve chvíli, kdy se
sociologie

Neohrožené ženy

313 Kč
278 Kč
Obory budoucnosti - 11%
(1x)
Dokážeme se přizpůsobit měnící se povaze práce? Které dovednosti by měly rozvíjet naše děti? Může obava z kybernetické války rozpoutat další závody ve zbrojení?
sociologie

Obory budoucnosti

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 58 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>