Nejprodávanější tituly - únor 2021
historické podobory

Počátky avignonského papežství a české země - 20%
Na pozadí stavebního růstu papežského paláce i města ve středověkém Avignonu sleduje kniha uspořádání a provoz kuriálního centra a současně vztahy papežství se
historické podobory
Ukázky

Počátky avignonského papežství a české země

190 Kč
152 Kč
Tenkrát na západě (Čech) - 11%
Kolektivní monografie, na níž se autorsky podílelo celkem 17 profesionálních historiků, archeologů a etnologů, přináší 15 původních regionálně-historických či mikrohistorických sond do dějin Plzně a Plzeňského kraje.
historické podobory

Tenkrát na západě (Čech)

270 Kč
240 Kč
Encyklopedie pravěkých pokladů v Čechách - 11%
Kniha shrnuje údaje o více než 900 pravěkých a raně středověkých depotech nalezených v Čechách, počínaje hromadnými nálezy kamenných nástrojů z mladší doby kamenné a konče denárovými poklady první poloviny 11. století.
historické podobory
Ukázky

Encyklopedie pravěkých pokladů v Čechách

855 Kč
760 Kč
Historie českých komunit v Rumunsku - 11%
Ambiciózní projekt místních učitelů pojednává o fenoménu "český Banát" v dosud nebývalé časové i tematické šíři a z hlediska rozličných aspektů. Českého čtenáře zaujme také u nás neobvyklé zpracování problematiky osídlení-kolonizace.
historické podobory

Historie českých komunit v Rumunsku

500 Kč
444 Kč
I my jsme tu byli II. - 11%

Byli vlídní, přátelští a ochotní pomáhat – Víra, pověry a kouzla – Čarování – Život a smrt. Názvy kapitol napovídají, kudy se čtenář bude ubírat při listováním druhým dílem této knihy.

historické podobory

I my jsme tu byli II.

252 Kč
224 Kč
Pod křídly orlice
Regionální publikace popisující dějiny i současnost obcí bývalého Uničovského panství. Kniha je zajímavá nejen souhrnem historických faktů a zajímavostí o obcích, které byly úzce spjaty s královským městem Uničovem.
historické podobory

Pod křídly orlice

171 Kč
Zrod velmoci - 11%
Kolektiv historiků z Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze sleduje politické dějiny SSSR v kontextu porevolučních ekonomických a sociálních změn.
historické podobory

Zrod velmoci

396 Kč
352 Kč
V Haškových stopách za Josefem Švejkem - 11%
Nestor moskevské bohemistiky S. V. Nikolskij se studiem Haškova života a díla zabývá dlouhodobě. Předkládaná kniha je shrnutím jeho výzkumů i představením jeho osobité interpretace, odlišné od tradičního českého výkladu.
historické podobory

V Haškových stopách za Josefem Švejkem

198 Kč
176 Kč
Ve službě monarchii - 11%
Studie mapuje vývoj státního úřednictva od reforem provedených v polovině 18.století a to s hlavním důrazem na zahraniční službu monarchie.
historické podobory

Ve službě monarchii

180 Kč
160 Kč
Církevněslovanská legenda o svaté Anastázii
Monografické zpracování F. Čajky je věnováno církevněslovanské legendě o svaté Anastázii, původně staroslověnskému překladu latinské předlohy, která je zachována v rukopisech ze 14.–18. století ruské a srbské provenience.
historické podobory

Církevněslovanská legenda o svaté Anastázii

86 Kč
Zobrazuji 171 - 180 z 199 položek
<< < 1 .. 16 17 18 19 20 > >>