Nejprodávanější Kniha - únor 2021
sociologie

Proč si nerozumíme - 11%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
sociologie

Proč si nerozumíme

359 Kč
319 Kč
Modernizace na pokračování. - 11%
(2x)
Kniha je věnována problematice sociálních a politických dějin českých zemí od konce 18. století do vzniku první československé republiky.
sociologie
Ukázky

Modernizace na pokračování.

403 Kč
358 Kč
Zastřené počátky sociálního státu - 11%
(1x)
Autorka zkoumá, jak Heydrichova politika „cukru a biče“ ovlivňovala distribucí důchodů a přídavků, jakým způsobem zasáhla dostupnost sociální a zdravotní péče, resp. fungování sociálního pojištění obyvatelstva v okupovaném prostoru Čech a Moravy.
sociologie
Ukázky

Zastřené počátky sociálního státu

358 Kč
318 Kč
V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu - 11%
(1x)
Kniha V kapitalismu. Proti kapitalismu. Za hranice kapitalismu. spojuje texty tří přednášek, které John Holloway nedávno přednesl v Kalifornském institutu integrálních studií v San Francisku.
sociologie

V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu

176 Kč
156 Kč
Velký nivelizátor - 11%
Od dob, kdy lidé začali obdělávat půdu, chovat hospodářská zvířata a předávat své úspory příštím generacím, stala se ekonomická nerovnost určujícím rysem naší civilizace.
sociologie

Velký nivelizátor

628 Kč
558 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
sociologie

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
Globalizovaný Západ - 6%
Kniha je konfrontací dvou stanovisek k tématu globalizace.
sociologie

Globalizovaný Západ

238 Kč
224 Kč
Na stopě neznámému - 6%
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
sociologie

Na stopě neznámému

229 Kč
215 Kč
Dandysmus - 11%
Esej francouzské filozofky přináší ojediněle fundovaný výklad fenoménu dandysmu i zasvěcené portréty jeho hlavních představitelů, jakými byli Brummell, Baudelaire, Byron, Wilde či Barbey d´Aurevilly.
sociologie

Dandysmus

314 Kč
279 Kč
Dejte lidem peníze - 11%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
sociologie

Dejte lidem peníze

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 74 položek
1 2 3 .. 8 > >>