Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - březen 2021
filosofie

Hovory k sobě - 11%
(8x)
Hovory k sobě patří k nejúspěšnějším titulům Antické knihovny, v klasickém překladu Rudolfa Kuthana zde vycházejí již potřetí.
filosofie

Hovory k sobě

239 Kč
212 Kč
Naděje na neděli - 11%

Publikace přináší přes sedmdesát krátkých zamyšlení nad nejrůznějšími duchovními, ale i zcela aktuálními a „světskými“ tématy z pera oblíbeného českého autora, filosofa a vysokoškolského učitele.

filosofie

Naděje na neděli

223 Kč
198 Kč
Gödel, Escher, Bach - 6%
(9x)
Hlavním cílem této mimořádné knihy na pomezí metamatematiky, informatiky, filozofie a kognitivní psychologie je zkoumání, co jsou a odkud se berou základní atributy člověka - vědomí a inteligence.
filosofie
Ukázky

Gödel, Escher, Bach

848 Kč
798 Kč
Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin - 11%
Autorka ukazuje logickou jednotu Teilhardova díla, vykládá podrobně všechny hlavní pojmy jeho teorie a používá jeho dílo jako celek včetně nepublikovaných dopisů, což je ojedinělé i v mezinárodním kontextu teilhardovských studií.
filosofie

Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin

331 Kč
294 Kč
Úvod do současné filosofie - 11%
(5x)
11 improvizovaných přednášek věnovaných významným osobnostem filosofie 20. st. E. Husserlem počínaje a J. Derridou konče. Čtvrté, doplněné vydání.
filosofie

Úvod do současné filosofie

149 Kč
133 Kč
Alternativy (dějin) filosofie - 11%
Kniha ukazuje různé koncepty dějin filosofie jako alternativy určení filosofie, je záměrně provokativní až subverzní, ne však alternativní po způsobu záhadologů a podobných „alternativců“.
filosofie

Alternativy (dějin) filosofie

359 Kč
319 Kč
Mít, nebo být? - 11%
(2x)
Erich Fromm, jehož humanistické knihy již psychologii a filozofii zpřístupnily čtenářům několika generací, zde analyzuje povahu západní společnosti, hledá původ jejích problémů a nabízí alternativu jejího vývoje.
filosofie

Mít, nebo být?

296 Kč
263 Kč
Theléma Aleistera Crowleyho - 11%
(2x)
Autor v této rozsáhlé knize zevrubně a kriticky pojednává o thelémě, jejích dějinných zdrojích a předlohách, stejně jako o Crowleyho syntetizaci těchto zdrojů.
filosofie

Theléma Aleistera Crowleyho

645 Kč
574 Kč
Škvíry existence - 11%
(1x)
Škvíry existence polské filosofky Jolanty Brach-Czainy jednoznačně patří k nejvýznamnějším filosofickým či šíře humanitním polským spisům nejméně za poslední půlstoletí.
filosofie

Škvíry existence

234 Kč
208 Kč
Bhagavadgítá - 11%
(3x)
Nový český překlad známého indického díla Bhagavadgítá v bilingvní podobě. Je opatřen gnostickou předmluvou a komentářem překladatele ze sanskrtu Mgr. Jana Kozáka, který umožňuje pochopit všechny teologické nejasnosti v textu.
filosofie

Bhagavadgítá

396 Kč
352 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 182 položek
1 2 3 .. 19 > >>