Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - březen 2021
sociologie

Kůň, který uměl počítat
Na začátku 20. století proslul penzionovaný berlínský učitel matematiky tím, že jeho kůň, jemuž se začalo přezdívat „chytrý Hans“, umí počítat a rozumí složitým slovním pokynům. Byly schopnosti koně skutečné? Jistěže ne!
sociologie

Kůň, který uměl počítat

89 Kč
Sociální nevědomí u osob, skupin a společností - 3.díl - 11%
Sociální nevědomí III - porozumění pro události dějin i pro vztahy mezi lidmi, v malé skupině i velké společnosti: nový, zajímavý pohled poskytuje mladá disciplína - skupinová analýza. Zde je třetí díl úspěšné řady v českém překladu.
sociologie

Sociální nevědomí u osob, skupin a společností - 3.díl

Earl Hopper (ed.), Haim Weinberg (ed.)
329 Kč
292 Kč
Cizinci před branami - 11%
(2x)
Známý sociolog Zygmunt Bauman (1925 – 2017) se ve své poslední knize věnuje tématu uprchlické krize. Na pozadí současné situace analyzuje původ a dopady morání paniky, ukazuje, jak politici zneužívají strachu obyvatel.
sociologie

Cizinci před branami

179 Kč
159 Kč
Tajný život afghánských dívek - 11%
Kniha odhaluje pravdivý příběh o prastaré tradici "Bacha Posh", kdy se dívky vydávají za chlapce – ve společnosti, která si neváží žen. Očekávaná délka života afghánské ženy je pouhých 44 let a její životní cyklus často začíná a končí zklamáním.
sociologie
Ukázky

Tajný život afghánských dívek

315 Kč
280 Kč
Modernismus a fašismus - 11%
(1x)
Knihou Modernismus a fašismus vrcholí dlouholetý výzkum renomovaného britského historika Rogera Griffina, který se snaží vysledovat a prokázat podstatu generického fašismu a zároveň jej lokalizovat v kontextu mnoha hnutí modernismu.
sociologie

Modernismus a fašismus

414 Kč
368 Kč
Aktivita jako projekt - 11%
Tato kniha usiluje o kritické zhodnocení tohoto konceptu a zároveň o zmapování způsobů, jakými se idea aktivního stárnutí promítá do konkrétních životních stylů českých seniorů a seniorek.
sociologie

Aktivita jako projekt

356 Kč
316 Kč
Andragogický výzkum
Dostává se vám do rukou ojedinělá publikace o metodách výzkumu vzdělávání dospělých, která objasňuje témata a problémy, jež je potřebné zkoumat na tomto poli.
sociologie

Andragogický výzkum

89 Kč
Jak porozumět Mohamedovi a muslimům - 11%
(12x)
Tato kniha se spíš než na Mohamedovy činy soustředí na jejich důvody a odvažuje se pohlédnout do jádra příběhů o jednom z nejzáhadnějších a nejvlivnějších mužů dějin a odkrýt jeho tajemství.
sociologie

Jak porozumět Mohamedovi a muslimům

225 Kč
200 Kč
Non-humans in Social Science II - 11%
The book explores the issue of non-humans and their role and position within contemporary social sciences.
sociologie

Non-humans in Social Science II

314 Kč
279 Kč
Průvodce šílené socioložky po vlastním osudu
(1x)
Kniha známého publicisty a sociologa je populárním úvodem do sociologie a společenských věd, vystavěným jako živý dialog mezi učitelem sociologie a jeho studentkou, která neví, jestli má obor, který si vybrala, vůbec nějaký smysl.
sociologie

Průvodce šílené socioložky po vlastním osudu

89 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 51 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>