Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - březen 2021
sociologie

Migrace a nesnášenlivost. Věčný fašismus - 11%
(4x)
Svazek z pera Umberta Eca zahrnuje dvě autorovy práce: Migrace a nesnášenlivost a Věčný fašismus. V první z uvedených prací najdeme část Ecovy přednášky přednesené v rámci sympozia uspořádaného ve Valencii na téma perspektivy třetího tisíciletí.
sociologie
Ukázky

Migrace a nesnášenlivost. Věčný fašismus

178 Kč
158 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
sociologie

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
Železný Jan - 6%
(2x)
Úvahy o jednotlivých fázích života, o zkouškách a prozřeních, kterými by měl procházet každý opravdový muž, chce-li být nejen navenek, ale i vnitřně šťasten. Autor se zároveň snaží vykreslit archetyp muže.
sociologie

Železný Jan

338 Kč
318 Kč
Vzdělání – společnost – hospodářství - 11%
Autor v obsáhlé monografii analyzuje interakce mezi hospodářským a sociálním vývojem, státní správou, společností, zástupci hospodářské sféry a tou částí vzdělávacího systému, která měla připravit kvalifikované pracovní síly pro tovární průmysl,...
sociologie

Vzdělání – společnost – hospodářství

539 Kč
479 Kč
V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu - 11%
(1x)
Kniha V kapitalismu. Proti kapitalismu. Za hranice kapitalismu. spojuje texty tří přednášek, které John Holloway nedávno přednesl v Kalifornském institutu integrálních studií v San Francisku.
sociologie

V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu

176 Kč
156 Kč
Sociologie - 2%
(2x)
Elementární učební text, ve kterém autor definuje klíčová sociologická témata. Nové české vydání vychází z posledního, podstatně přepracovaného a rozšířeného rozšířeného anglického vydání z roku 2008.
sociologie
Ukázky

Sociologie

1 146 Kč
1 118 Kč
Kde končí pustina? - 11%
(1x)
Významný americký historik a sociolog ve své práci zkoumá, jak a proč v západní kultuře došlo k potlačení transcendentního rozměru lidské osobnosti a nakolik tento proces přispěl k překotnému rozvoji umělého životního prostředí a technokratické politiky.
sociologie

Kde končí pustina?

404 Kč
359 Kč
Architekti dlouhé změny - 11%
(2x)
Kolektivní monografie nabízí originální pohled na dobu pozdní komunistické diktatury, demokratické revoluce roku 1989 a počátky budování liberální demokracie a kapitalismu v Československu, resp. v České republice.
sociologie

Architekti dlouhé změny

358 Kč
318 Kč
Modernizace na pokračování. - 11%
(2x)
Kniha je věnována problematice sociálních a politických dějin českých zemí od konce 18. století do vzniku první československé republiky.
sociologie
Ukázky

Modernizace na pokračování.

403 Kč
358 Kč
Velký nivelizátor - 11%
Od dob, kdy lidé začali obdělávat půdu, chovat hospodářská zvířata a předávat své úspory příštím generacím, stala se ekonomická nerovnost určujícím rysem naší civilizace.
sociologie

Velký nivelizátor

628 Kč
558 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 51 položek
1 2 3 .. 6 > >>