Nejprodávanější tituly - březen 2021
umění

Alois Nožička
(1x)
Publikace se zabývá prvním desetiletím tvorby Aloise Nožičky, který i ve světovém srovnání patří k nejoriginálnějším výtvarníkům druhé poloviny 20. století vyjadřujících se výhradně fotograficky.
umění

Alois Nožička

62 Kč
Kaple Matky Boží
(1x)
Když na sklonku roku 1349 dal Karel IV. norimberským měšťanům souhlas se zřízením velkého tržiště na místě dosavadního židovského ghetta, a nepřímo tak připustil následný pogrom, vymínil si, že na místě synagogy vznikne kaple zasvěcená Panně Marii.
umění

Kaple Matky Boží

261 Kč
Příběh malířství
Originální, dechberoucí kniha o vývoji malířství z nové perspektivy.
umění

Příběh malířství

719 Kč
Drtikol. Duchovní cesta 2
(1x)
Další svazek Duchovní cesty z knižnice Františka Drtikola pokračuje v postupném odkrývání dochovaných autentických textových a obrazových materiálů filosofického a uměleckého odkazu Františka Drtikola.
umění

Drtikol. Duchovní cesta 2

711 Kč
Klíč k novověké paleografii
Praktická pomůcka pro zvládnutí čtení raně novověkých a novověkých paleografických textů (od počátku 16. do počátku 20. století). Soustřeďuje se na dva základní typy písma – české a německé novogotické pímo.
umění

Klíč k novověké paleografii

252 Kč
Otevřené dílo
(3x)
Umberto Eco poukazuje v knize na některé paralely mezi určitými tendencemi v soudobém umění a postupy moderních vědních oborů.
umění

Otevřené dílo

296 Kč
Poslední obrazy
Poslední obrazy mohou být vyústěním předcházející tvorby, často se od ní však odlišují, a jsou tak nějakým způsobem výjimečné. Ne zřídka se proto stává, že nemají, pokud jsou takto problematické, v rámci autorova díla plnohodnotné postavení.
umění

Poslední obrazy

86 Kč
Obrazy očistce
Kniha nabízí široké možnosti uvažování o barokním umění vázaném tematicky na problematiku očistce. Je založena na rozboru asi 70 objektů (oltářních i samostatných obrazů, soch a kaplí) pocházejících z území Čech, Moravy a Slezska mezi lety 1640–1800.
umění

Obrazy očistce

176 Kč
Architektura
(2x)
Terminologie architektury v obrazech. I tak by se dala nazvat názorná a přehledná publikace, zaměřená na historii architektury v našich zemích.
umění

Architektura

431 Kč
Ivan Sobotka
Monografie Ivana Sobotky (1927-2008), jednoho z nejpozoruhodnějších českých malířů druhé poloviny 20. století, vychází ve spolupráci s Galerií středočeského kraje u příležitosti výstavy umělcova díla v Kutné Hoře
umění

Ivan Sobotka

508 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 478 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 48 > >>