Nejprodávanější tituly - březen 2021
etnografie, etnologie

Dynamika jihokarpatských nářečí - 11%
Kniha je věnována současnému stavu a vývoji jihokarpatských nářečí, tedy východoslovanských (rusínských, ukrajinských) dialektů nacházejících se na území Slovenska a Ukrajiny. Jsou v ní analyzovány jazykové materiály získané autorem během terénních v
etnografie, etnologie

Dynamika jihokarpatských nářečí

351 Kč
312 Kč
Kalangu - 11%
Přijměte pozvání k pramenu moudrosti afrických kultur a pozorně naslouchejte jejich poselství. Obonete S. Ubam, autor knihy Sedm let v Africe, nepromarnil příležitost poučit se u kmenových stařešinů v Nigérii a sestavil sbírku starých přísloví.
etnografie, etnologie
Ukázky

Kalangu

114 Kč
102 Kč
Oběť pro život - 11%
Kniha se zabývá náboženstvím dnešních Mayů obývajících Guatemalskou vysočinu. Zkoumá mayskou kosmologii a pojetí božstev, vztah k přírodě a horám, obětní a poutní rituály a jejich existenciálně-fenomenologické ukotvení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Oběť pro život

232 Kč
206 Kč
Opus magnum Miloslava Kabeláče pro lidské hlasy - 11%
Monografie pojednává o jedné z nejpozoruhodnějších vokálních kompozic české hudby, jejímž jediným tématem a zároveň jedinou hudební matérií je nejstarší česká lidová duchovní píseň Hospodine, pomiluj ny.
etnografie, etnologie

Opus magnum Miloslava Kabeláče pro lidské hlasy

243 Kč
216 Kč
Tělo za katrem - 11%

Publikace představuje výstupy pětiletého etnografického výzkumu autorky, který byl realizován v prostředí českých mužských věznic.

etnografie, etnologie
Ukázky

Tělo za katrem

536 Kč
476 Kč
Synové boha Slunce - 20%
Peru je nádherná země na západním pobřeží Jižní Ameriky. Tato země se však může pyšnit nejen krásnou přírodou plnou kontrastů, ale i tisíciletou historií. Jen málo zemí na této planetě má tak dlouhou a úžasnou minulost a jen málo zemí dalo zbytku světa tolik užitečných plodin, bez kterých bychom si náš život už vůbec nedovedli představit.
etnografie, etnologie
Ukázky

Synové boha Slunce

279 Kč
223 Kč
Romští hudebníci v 21. století / Romani Musicians in the 21st Century - 11%
Základem publikace jsou rozsáhlé životopisné rozhovory se čtyřmi osobnostmi, které v posledních dekádách hrály a dnes hrají významnou roli na romské hudební scéně v ČR: s Olgou Fečovou, Josefem Fečem jun., Pavlem Dirdou a Janem Duždou.
etnografie, etnologie

Romští hudebníci v 21. století / Romani Musicians in the 21st Century

180 Kč
160 Kč
Čechy, domov můj - 11%
Publikace Čechy, domov můj chce vzbudit zájem široké veřejnosti o lidovou kulturu hmotnou i duchovní. Knihu doprovází původní stejnojmenné CD s nahrávkou 15 lidových písní ze 14 regionů Čech.
etnografie, etnologie

Čechy, domov můj

314 Kč
279 Kč
Neslovanské elementy v kulturách a jazycích Slovanů - 11%
Kniha Neslovanské elementy v kulturách a jazycích Slovanů navazuje na sérii publikací slavistického projektu spojeného s Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy.18 textů tohoto svazku je rozděleno do tří oddílů (Jazyk, Literatura, Dějiny a kultura).
etnografie, etnologie

Neslovanské elementy v kulturách a jazycích Slovanů

197 Kč
175 Kč
Od národopisu k evropské etnologii - 11%
(1x)
Publikace se snaží dějinný vývoj etnologického pracoviště na brněnské univerzitě prezentovat na pozadí obecného vývoj filozofické fakulty a Masarykovy univerzity.
etnografie, etnologie

Od národopisu k evropské etnologii

246 Kč
218 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 68 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 > >>