Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - duben 2021
moderní svět a civilizace

Retrotópia - 11%
(1x)
Vo svojej poslednej knihe, ktorá bola publikovaná až po jeho smrti v januári 2017, sa Bauman venuje tendenciám, ktoré sú prejavom nostalgických túžob po idealizovanej či imaginárnej minulosti.
moderní svět a civilizace

Retrotópia

242 Kč
215 Kč
Robot na konci tunelu - 11%
(10x)
Stojí lidstvo na prahu ráje, anebo naopak pomalu degeneruje a řítí se vstříc svému konci? A jsme odsouzeni do role pouhých diváků, anebo můžeme o svém osudu rozhodnout sami?
moderní svět a civilizace
Ukázky

Robot na konci tunelu

269 Kč
239 Kč
Velký regres
(1x)
Sedmnáct intelektuálů, renomovaných sociologů, politologů a filozofů, z nichž mnozí jsou české veřejnosti známi ( Zygmunt Bauman, Slavoj Žižek nebo Václav Bělohradský), pátrá po příčinách a souvislostech znepokojivého stavu, v němž jsme se ocitly.
moderní svět a civilizace

Velký regres

89 Kč
Demokracie Země - 11%
(1x)

Vandana Shiva je přední aktivistkou v boji za globální spravedlnost. V knize Demokracie Země Shiva informuje o bojích, kterým pomohla získat celosvětovou pozornost: proti geneticky modifikovaným potravinám, proti zcizování duševního vlastnictví.

moderní svět a civilizace

Demokracie Země

269 Kč
239 Kč
Komu patří budoucnost? - 11%
Autorovo varování před nedávno nastoupeným směrem ve vývoji sítí vychází z pesimistické teze, podle níž jsou digitální technologie první technologií v dějinách, která v konečném výsledku zlikviduje více pracovních míst, než jich vytvoří.
moderní svět a civilizace

Komu patří budoucnost?

359 Kč
319 Kč
Migrace - 11%
Kniha nabízí pohled na historický vývoj migrací spjatých především s evropským prostorem i na její proměnu v posledních dvaceti letech. Každá migrační kauza poloviny 20. století je specifická a relativně málo reflektuje ty předchozí.
moderní svět a civilizace

Migrace

221 Kč
196 Kč
Sex, bomby a burgery - 11%
Autor Peter Nowak ohledává tři „primitivní“ pudy, které se za současným rozmachem technologií skrývají: válka, sex a jídlo, a snaží se zodpovědět otázku: „Proč potřebujeme do těchto třech základních instinktů dál nějak fušovat?
moderní svět a civilizace

Sex, bomby a burgery

313 Kč
278 Kč
Stopovat a skládat světy s Brunem Latourem: Výbor z textů 1998-2013 - 11%
Kniha zachycuje myšlení autora v jeho výzkumném záběru od studií vědy a technologií přes analýzu povahy reprezentace v umění a náboženství po nejsoučasnější texty zabývající se globálním oteplováním či vědou a politikou.
moderní svět a civilizace

Stopovat a skládat světy s Brunem Latourem: Výbor z textů 1998-2013

261 Kč
232 Kč
Cesty k emancipaci - 11%
(1x)
Tato kniha rozlišuje tři cesty k emancipaci – existenciální revoltu, politickou revoluci a občanské jednání.
moderní svět a civilizace

Cesty k emancipaci

320 Kč
284 Kč
Paměť a trauma pohledem humanitních věd - 11%
Antologie je tematicky členěna do čtyř oddílů (Paměť a společnost, Paměť a trauma, Paměť a mediální perspektiva, Politika paměti) a uzavírá ji záznam diskuse významných vědců pod názvem Roztříštěnost a spása.
moderní svět a civilizace

Paměť a trauma pohledem humanitních věd

323 Kč
287 Kč
Zobrazuji 101 - 110 z 117 položek
<< < 1 .. 9 10 11 12 > >>