Nejprodávanější e-knihy - duben 2021
světové dějiny

Hora mrtvých - 20%
(3x)

Po stopách členů výpravy Igora Djatlova Tragická smrt devíti ruských vysokoškoláků, která se odehrála roku 1959 na Sibiři na úpatí uralské hory Cholat Sjachyl přezdívané „Hora mrtvých“, se stala jednou z nejzajímavějších a nejděsivějších záhad, jež nebyla nikdy zcela objasněna.

světové dějiny
Ukázky

Hora mrtvých

279 Kč
223 Kč
Jakub Krčín z Jelčan - 20%
(1x)
Jakub Krčín z Jelčan proslul jako architekt rybniční sítě na Třeboňsku. Ve službách Rožmberků vybudoval některé z nejproslulejších a dodnes obdivovaných rybníků: Svět, a zejména největší z nich, Rožmberk.
světové dějiny
Ukázky

Jakub Krčín z Jelčan

249 Kč
199 Kč
Komu patří omluva? / Wem gebührt die Entschuldigung? - 20%
Jak to bylo s vysídlením německy mluvících obyvatel z Brna a z Československa?
světové dějiny
Ukázky

Komu patří omluva? / Wem gebührt die Entschuldigung?

190 Kč
152 Kč
Krajina mezi pamětí a zapomínáním - 20%
Kniha Karolíny Pauknerové odhaluje variabilitu způsobů, jak se paměť stává součástí krajiny, sedimentuje v ní, reprodukuje se i mizí.
světové dějiny
Ukázky

Krajina mezi pamětí a zapomínáním

230 Kč
184 Kč
Lužičtí srbové na přelomu 20./21. století - 20%
Lužice a slovanská složka jejího obyvatelstva, Lužičtí Srbové, zaujímají v rámci českého společenského a kulturního povědomí osobité místo. Cílem předloženého sborníku textů je ukázat lužickosrbskou problematiku z různých úhlů pohledu.
světové dějiny
Ukázky

Lužičtí srbové na přelomu 20./21. století

179 Kč
143 Kč
Neobyčejné okamžiky historie - 20%
(1x)
Překvapivé až neuvěřitelné příběhy moderních dějin, kterým historici nevěnovali příliš pozornost, objevil publicista Karel Pacner. Hrdiny poutavé knihy jsou např. první dáma USA Jacqueline Kennedyová, která působila též coby nenápadná nakladatelská redaktorka a podnítila českého autora k vydání bestselleru, Stalinův nově objevený zbrojnoš a zároveň jeho oběť či spisovatel Gorkij, který tajně navštívil gulag.
světové dějiny
Ukázky

Neobyčejné okamžiky historie

199 Kč
159 Kč
Než přišel Hitler - 20%
(1x)

Posledních deset týdnů Výmarské republiky v nervy drásajícím zpracování Výmarská republika se na přelomu let 1932 a 1933 otřásá: Ekonomika krachuje, politická situace je přinejmenším napjatá a v ulicích zuří potyčky mezi komunisty a národními socialisty. V budově Říšského sněmu vrcholí zápas o moc. Poznejte příběh deseti týdnů, během nichž pět mužů přivedlo Výmarskou republiku na kolena...

světové dějiny
Ukázky

Než přišel Hitler

249 Kč
199 Kč
Občan 865 - 20%
(1x)
Kniha popisuje obtížné a vleklé úsilí amerického Úřadu pro zvláštní vyšetřování (OSI) najít, zbavit amerického občanství a vyhostit bývalé nacisty a jejich pomocníky, kteří se po válce vloudili do Spojených států a vedli tam poklidný život, aniž by zaplatili za své zločiny.
světové dějiny
Ukázky

Občan 865

249 Kč
199 Kč
Vídeňský kongres - 20%
Autor na základě pamětí, zpráv diplomatů, deníkových záznamů a dalších materiálů představuje pestrý obraz tehdejšího politického života a umožňuje nahlédnout do zákulisí tohoto do té doby největšího mírového kongresu v dějinách.
světové dějiny
Ukázky

Vídeňský kongres

289 Kč
231 Kč
Z Pyrenejí až k Waterloo - 20%
Kapitán Leach líčí svoje vojenské zážitky v uniformě proslulého ostrostřeleckého pluku v ostrých konturách. Sdílíme s ním námahu a strádání denních i nočních pochodů a také nebezpečí bezpočtu bitev, jichž se zúčastnil.
světové dějiny
Ukázky

Z Pyrenejí až k Waterloo

209 Kč
167 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 122 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 13 > >>