Nejprodávanější tituly - duben 2021
film a divadlo

Fyzické básnictví + DVD - 6%
(1x)
Petr Váša shrnul své manifestační a teoretické eseje, v nichž na podkladě filozofických i antropologických textů hledá smysl a funkce fyzického básnictví v rámci literatury i divadla.
film a divadlo

Fyzické básnictví + DVD

254 Kč
239 Kč
Kinematografie zapomnění - 11%
Kniha je pokusem o zachycení přelomového období konce reformního procesu roku 1968 a počátku normalizace československé kinematografii. Kniha získala cenu Magnesia Litera 2012 za objev roku.
film a divadlo

Kinematografie zapomnění

495 Kč
440 Kč
Rozhovory s teroristy - 11%
Antologie současného anglofonního politického dramatu.
film a divadlo

Rozhovory s teroristy

314 Kč
279 Kč
Tabu dějin
(1x)
Autor se Kromě dějin filmu se ve svém díle soustředil především na dějiny Ruska, Sovětského svazu a východní Evropy, a rovněž historii kolonialismu.
film a divadlo

Tabu dějin

53 Kč
Vizuální antropologie
Cílem tohoto sborníku je představit v českém kontextu subdisciplínu s názvem vizuální antropologie a přinést českému čtenáři alespoň část rozsáhlé diskuse o vztahu antropologie k vizuálním reprezentacím, především o vztahu antropologie a filmu.
film a divadlo

Vizuální antropologie

134 Kč
Budování divadla
V knize autor rekapituluje své umělecké záměry a plasticky líčí - i za pomoci konkrétních čísel a technických údajů - fungování jeviště i zákulisí.
film a divadlo

Budování divadla

108 Kč
Psychologické souvislosti scénické tvorby - 11%
Zkušený psycholog při zkoumání scénické - a především herecké - tvorby - využívá nástrojů vlastní profese, aby mohl z pozice scénologie zaměřené na scénické projevy v umění i v každodenním životě analyzovat klíčové problémy: spoluprožívání okolního dění.
film a divadlo

Psychologické souvislosti scénické tvorby

108 Kč
96 Kč
Film a dějiny 2. - 11%
(4x)
Sborník příspěvků vytvořených k tématu 5. ročníku stejnojmenného filmového festivalu volně navazuje na první "průkopnický" svazek, který vyšel pod edičním vedením historika Petra Kopala v roce 2005 (nakl. Lidové noviny).
film a divadlo

Film a dějiny 2.

314 Kč
279 Kč
Generace a kontinuita - 11%
Soubor studií navazuje na publikaci DISK a generace 1945 - O Jaroslavě Adamové a Jaromíru Pleskotovi a chce přispět k dalšímu zkoumání přínosu a osudů umělců, kteří tuto generaci tvořili.
film a divadlo

Generace a kontinuita

216 Kč
192 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 101 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 > >>