Nejprodávanější tituly - květen 2021
etnografie, etnologie

Tělo za katrem - 11%

Publikace představuje výstupy pětiletého etnografického výzkumu autorky, který byl realizován v prostředí českých mužských věznic.

etnografie, etnologie
Ukázky

Tělo za katrem

536 Kč
476 Kč
Mambo? Poa! Zanzibar - 20%
Autorské duo Vladimir 518 a fotograf Tomáš Souček provede čtenáře na více než pěti stech stranách komplikovaným světem současného Zanzibaru, který byl vždy v kontextu celé východní Afriky tavícím kotlem různorodých kulturních vlivů.
etnografie, etnologie

Mambo? Poa! Zanzibar

900 Kč
720 Kč
Čechy, domov můj - 11%
Publikace Čechy, domov můj chce vzbudit zájem široké veřejnosti o lidovou kulturu hmotnou i duchovní. Knihu doprovází původní stejnojmenné CD s nahrávkou 15 lidových písní ze 14 regionů Čech.
etnografie, etnologie

Čechy, domov můj

314 Kč
279 Kč
Sama mezi Indiány - 20%
(5x)
Tato kniha je vzrušujícím, úchvatným i jímavým příběhem dívky, která prožila dvacet dva let v daleké Amazonii, uprostřed jednoho z posledních přírodních národů. Bělošky, která byla jako dítě v roce 1937 unesena indiány.
etnografie, etnologie
Ukázky

Sama mezi Indiány

248 Kč
198 Kč
Skejuš - Skejušané - Skejušan - 20%
Interdisciplinární publikace se věnuje tématu v několika rovinách. Nejprve se autoři vyjadřují ke stále značně živé problematice uchopení Rusínů jako etnika, zde je prezentován odborný náhled na Rusíny ve světle současné teorie etnicity.
etnografie, etnologie
Ukázky

Skejuš - Skejušané - Skejušan

180 Kč
144 Kč
Indián - zpráva o archetypu - 11%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace.
etnografie, etnologie

Indián - zpráva o archetypu

179 Kč
159 Kč
Poklad Romů - 11%
Odborná publikace psaná čtivou formou doprovázená velkým množstvím barevných i černobílých historických i současných fotografií. To vše na téma romského šperku jako součásti tradiční romské kultury.
etnografie, etnologie

Poklad Romů

152 Kč
135 Kč
Židovské tradice a zvyky - 11%
Židovské tradice a zvyky představují jednu z nejzajímavějších a také nejrozmanitějších oblastí judaistiky, neboť daná problematika zasahuje i do mnoha dalších oborů, jako jsou historie, sociologie, pedagogika, právo, politologie, kulturologie a umění
etnografie, etnologie

Židovské tradice a zvyky

297 Kč
264 Kč
Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století - 11%
Přehled dějin Židů v českých zemích v předmoderním období je uspořádán chronologicky – hlavní kapitoly se věnují osudům Židů od středověku po josefinské reformy.
etnografie, etnologie

Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století

135 Kč
120 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
etnografie, etnologie
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 41 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>