Nejprodávanější tituly - květen 2021
etnografie, etnologie

Chrestomatie jihokarpatských nářečí - 11%
Publikace zpřístupňuje nářeční texty získané v letech 2011–2019 při terénních výzkumech autora mezi Rusíny a Ukrajinci na východě Slovenska a v Zakarpatské oblasti na Ukrajině.
etnografie, etnologie

Chrestomatie jihokarpatských nářečí

234 Kč
208 Kč
Latinos: jiná menšina? - 11%
Hispánci se stali nejpočetnější menšinou ve Spojených státech amerických, nepřestávají však být vnímáni jako cizinci, a to přesto, že předkové některých z nich žili na aktuálním území USA ještě před jejich samotným vznikem.
etnografie, etnologie

Latinos: jiná menšina?

261 Kč
232 Kč
Jedinec a společnost středověkého západu - 11%
(1x)
Autor prostřednictvím nejrůznějších typů pramenů (severské ságy, autobiografie, portréty) zpochybňuje starší představy, podle nichž se individualita rodí až s nástupem renesance a humanistického myšlení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Jedinec a společnost středověkého západu

358 Kč
318 Kč
Veselé tropy Amazonie - 6%
Velká obrazová publikace známého českého kulturního antropologa vám přiblíží skrytý a tajemný život indiánů největšího pralesa na světě. Prostřednictvím autorova živého vyprávění zavítáte mezi amazonské kmeny Brazílie, Peru, Ekvádoru a Venezuely.
etnografie, etnologie
Ukázky

Veselé tropy Amazonie

593 Kč
558 Kč
Maoři - 11%
(1x)
Publikace Maoři: společnost, kultura, jazyk představuje druhý svazek z literární pozůstalosti Václava A. Černého. Ten se od roku 1968 zabýval studiem polynéských kultur, jazyků a slovesnosti.
etnografie, etnologie

Maoři

413 Kč
367 Kč
Doma na Sibiři / At Home in Siberia - 11%
Česko-anglická publikace doprovází stejnojmennou výstavu v Náprstkově muzeu. V šesti kapitolách ukazuje Sibiř jako životní prostředí lidí, zvířat i rostlin, představuje způsoby obživy a řemeslné zpracování vybraných materiálů.
etnografie, etnologie

Doma na Sibiři / At Home in Siberia

234 Kč
208 Kč
Dynamika jihokarpatských nářečí - 11%
Kniha je věnována současnému stavu a vývoji jihokarpatských nářečí, tedy východoslovanských (rusínských, ukrajinských) dialektů nacházejících se na území Slovenska a Ukrajiny. Jsou v ní analyzovány jazykové materiály získané autorem během terénních v
etnografie, etnologie

Dynamika jihokarpatských nářečí

351 Kč
312 Kč
Lidové písně z Kouřimska II. díl - 11%
Kniha obsahuje 270 lidových písní z Kouřimska. Písně pocházejí z vlastních sběrů autora z let 2013–2020 a z dosud nepublikovaných archivních zápisů dřívějších sběratelů.
etnografie, etnologie

Lidové písně z Kouřimska II. díl

288 Kč
256 Kč
Opus magnum Miloslava Kabeláče pro lidské hlasy - 11%
Monografie pojednává o jedné z nejpozoruhodnějších vokálních kompozic české hudby, jejímž jediným tématem a zároveň jedinou hudební matérií je nejstarší česká lidová duchovní píseň Hospodine, pomiluj ny.
etnografie, etnologie

Opus magnum Miloslava Kabeláče pro lidské hlasy

243 Kč
216 Kč
Tajemná místa Čech - 11%
Autoři se vydávají po stopách druidů, mágů i alchymistů, přičemž neopomínají ani svobodné zednáře, templáře a rosekruciány.
etnografie, etnologie

Tajemná místa Čech

314 Kč
279 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 41 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>