Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - červen 2021
středověk

Světla a stíny husitství - 11%
Kniha přináší 24 studií, původně publikovaných časopisecky i knižně. Tematicky se zaměřuje na problematiku husitské Prahy, věnuje se osobnosti Jana Žižky i kultuře a jazyku husitské epochy.
středověk

Světla a stíny husitství

531 Kč
472 Kč
Kronika Čechů - 6%
(3x)
Klasický, do jisté míry modernizovaný překlad doplňuje předmluva a poznámkový aparát předního znalce českých dějin Martina Wihody.
středověk

Kronika Čechů

296 Kč
278 Kč
Feudální společnost - 6%
(1x)
Blochova Feudální společnost představuje dnes již klasický pokus o postižení totálních dějin středověké společnosti. Na rozdíl od Králů divotvůrců zde autor předkládá syntetický výklad dějin západní Evropy od pozdní antiky po ranou renesanci.
středověk

Feudální společnost

423 Kč
398 Kč
Kronika a činy polských knížat a vládců - 6%
(2x)
Dílo líčí dějiny polského státu od jeho počátků v 8. století a vládu Piastovců až k roku 1113, do doby Boleslava III. Křivoústého. Poskytuje i řadu údajů k celému středoevropskému regionu, včetně vzájemných vztahů mezi českým a polských státem.
středověk

Kronika a činy polských knížat a vládců

228 Kč
214 Kč
Tři řády - 6%
Známý francouzský historik na základě bohatého souboru středověkých pramenů ve své práci zkoumá vznik učení o trojím lidu, jeho intelektuální zázemí, pronikání do obecných představ o božském uspořádání tehdejšího světa.
středověk

Tři řády

338 Kč
318 Kč
Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance - 6%
Kniha patří ke klasickým dílům historické literatury druhé poloviny 20. století. Bachtin v ní prostřednictvím Rabelaisova románu Gargantua a Pontagruel objevil téma karnevalu, světa převráceného naruby, zábavy, narážek a veselosti.
středověk

Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance

381 Kč
358 Kč
Dopisy dvou milenců - 11%
(1x)
Tzv. pseudoabelárdovská korespondence vychází ze sbírky nazvané Listy dvou milenců a obsahuje 116 středověkých milostných dopisů, asi z 12. století. O jejich autorství se dodnes vedou spory.
středověk
Ukázky

Dopisy dvou milenců

214 Kč
190 Kč
Karel IV. Historie života velkého vladaře - 11%
(1x)
Monografie Karel IV. Historie života velkého vladaře, je zdařilým pokusem o komplexní zachycení života i doby Karla IV. od jeho politických počátků v severní Itálii až po jeho diplomatickou cestu do Francie na sklonku života.
středověk
Ukázky

Karel IV. Historie života velkého vladaře

268 Kč
238 Kč
Lidé meče, modlitby a práce - 6%
(1x)
Polský historik zasvěceným způsobem zkoumá podobu učení o trojím lidu v českém prostředí 14. a 15. století, tedy v době, kdy již v západní Evropě poněkud ztrácelo na síle.
středověk

Lidé meče, modlitby a práce

253 Kč
238 Kč
Středověká setkání s „jinými“ - 6%

Autorka ve své knize analyzuje zprávy středověkých cestopisů, jejichž autory jsou významní evropští misionáři , kteří působili v různých oblastech Asie v období mezi polovinou 13. a polovinou 14. století.

středověk

Středověká setkání s „jinými“

220 Kč
207 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 41 položek
1 2 3 .. 5 > >>