Nejprodávanější Kniha - červen 2021
česká poezie

Magorské modlitby - 11%
(4x)
Ivan M. Jirous byl nejen duchovní vůdce undergroundu, vězeň, básník a magor, ale též velký modlitebník. Z Magorovy summy jsou vybrány nejlepší básně duchovní a seřazeny shora dolů: Nejprve Bůh ve třech podobách – Stvořitel, Vykupitel a Utěšitel.
česká poezie
Ukázky

Magorské modlitby

260 Kč
231 Kč
Skrytý poklad - 11%
Soubor veršů, který pod názvem Skrytý poklad vybral a uspořádal básník a překladatel Zdeněk Hron, je průřezem básnictví v českých zemí od středověku po současnost.
česká poezie

Skrytý poklad

315 Kč
280 Kč
Nikdy nic nebylo - 11%
(2x)
Nikdy nic nebylo je průřez jeho písňovými texty, nazvaný podle stejnojmenného hitu Sta zvířat a podle toho, co vám odpoví na dotaz, jestli někdy něco měl s múzou milostné poezie Erató.
česká poezie

Nikdy nic nebylo

270 Kč
240 Kč
Rozevřená fuga - 11%
(1x)
Výbor z poezie Franze Wurma, který patří k poslední generaci německy píšících autorů, jejichž kořeny jsou neoddělitelně spojeny s českou kulturou i s atmosférou a mytologií Prahy. Věra Koubova obdržela za svůj převod Cenu Josef Jungmanna 2005.
česká poezie

Rozevřená fuga

224 Kč
199 Kč
Celý život - 11%
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
česká poezie

Celý život

539 Kč
479 Kč
Ztracení kamarádi - 11%
Martin E. Kyšperský ve výboru Ztracení kamarádi básní a sní: svazek obsahuje přepisy jeho snů z posledních deseti let a současně také písňové texty, které sice byly zhudebněny, ale dosud nejsou v podobě písní součástí žádného z alb Kyšperského kapely Květy.
česká poezie

Ztracení kamarádi

179 Kč
159 Kč
Na hraně - 11%
Básnická sbírka plná emocí o bezmoci, strachu a tlaku společnosti. Doplněna texty zachycujícími pocity v depresivních fázích a suicidních etapách na oddělení psychiatrie.
česká poezie

Na hraně

161 Kč
143 Kč
Prstýnek z kopřivy - 11%
(2x)
Osobní a osobitá knížka malíře a ilustrátora Pavla Čecha, který v ní básněmi doprovází své vlastní monotypy.
česká poezie

Prstýnek z kopřivy

197 Kč
175 Kč
Nevěřte slepicím - 11%
Po oblíbených sbírkách bláznivých básniček Pes nám spadla a Kouká roura na kocoura přichází autorská dvojice Miloš Kratochvíl a Eva Sýkorová Pekárková s novinkou Nevěřte slepicím.
česká poezie

Nevěřte slepicím

242 Kč
215 Kč
Stará bydliště - 11%
Páté vydání sbírky sestavené z velkého množtví rukopisných básní.
česká poezie

Stará bydliště

179 Kč
159 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 191 položek
1 2 3 .. 20 > >>