Nejprodávanější tituly - červen 2021
Evropa

Slovinsko - 11%
Tato kniha podává první komplexní nástin historie Slovinců zpracovaný v českém prostředí.
Evropa

Slovinsko

171 Kč
152 Kč
Tělo, věda, stát - 6%
(1x)
Kniha se zabývá profesionalizací porodnictví v osvícenském období.
Evropa

Tělo, věda, stát

338 Kč
318 Kč
Bulharsko - 11%
Autor pojednává o jednom ze dvou nejmladších států Evropské unie, který však délkou svých dějin patří k těm nejstarším v rámci Evropy, i když stále ještě ne k těm dost probádaným. Tudy vedla cesta, kudy do nitra kontinentu přicházela neolitická civilizace, zde měli svá království Thrákové, zájmy Řekové a po nich Římané, sem zamířili Slované i turkitští Bolgaři a vznikly tu 1. a 2. bulharská říše soupeřící s Byzancí. Po dlouhém období v osmanské říši se v 19. století zrodil nový bulharský stát, který se stal významným činitelem v rámci oblastí Balkánu a jímž je dodnes.
Evropa

Bulharsko

144 Kč
128 Kč
Kronika vlády Dona Pedra I. - 6%
(1x)
Autor Kroniky byl královským úředníkem a archivářem. Měl tudíž přístup k důležitým pramenům, díky čemuž je jeho dílo spolehlivým zdrojem informací o dějinách portugalského království ve 2. polovině 14. století.
Evropa

Kronika vlády Dona Pedra I.

246 Kč
231 Kč
Dějiny Portugalska v datech - 11%
Politické, ekonomické a kulturní dějiny Portugalska.
Evropa

Dějiny Portugalska v datech

585 Kč
520 Kč
Na stopě neznámému - 6%
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
Evropa

Na stopě neznámému

229 Kč
215 Kč
Dějiny evropské integrace I. - 21%
První svazek Dějin evropské integrace. Integrace našeho kontinentu, probíhající déle než padesát let, je velmi dynamický proces, který má značný vliv na svět, jenž nás obklopuje.
Evropa
Ukázky

Dějiny evropské integrace I.

78 Kč
62 Kč
Výmarská republika - 11%
(1x)
Autorka analyzuje příčiny ztroskotání výmarské demokracie na vnitropolitické, zahraničněpolitické, hospodářské a kulturní rovině od konce první světové války do jmenování Adolfa Hitlera říšským kancléřem v lednu 1933.
Evropa

Výmarská republika

225 Kč
200 Kč
Francouzští králové a císaři v novověku - 6%
Soubor portrétů francouzských panovníků 15.–19. století navazuje na soubornou práci Francouzští králové v období středověku a uvádí nás do období, kdy se Francie stala skutečnou světovou velmocí.
Evropa

Francouzští králové a císaři v novověku

423 Kč
398 Kč
Lidová kultura v raně novověké Evropě - 6%
V jedné ze svých nejslavnějších prací anglický historik představuje lidovou kulturu raně novověké Evropy jako celek. Přitom ukazuje, že její podoby byly výrazně formovány sociálními podmínkami, v nichž vznikaly, a kolektivními představami.
Evropa

Lidová kultura v raně novověké Evropě

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 43 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>