Nejprodávanější tituly - červen 2021
dle období

Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
dle období

Maus

424 Kč
399 Kč
Kronika Čechů - 6%
(3x)
Klasický, do jisté míry modernizovaný překlad doplňuje předmluva a poznámkový aparát předního znalce českých dějin Martina Wihody.
dle období

Kronika Čechů

296 Kč
278 Kč
Feudální společnost - 6%
(1x)
Blochova Feudální společnost představuje dnes již klasický pokus o postižení totálních dějin středověké společnosti. Na rozdíl od Králů divotvůrců zde autor předkládá syntetický výklad dějin západní Evropy od pozdní antiky po ranou renesanci.
dle období

Feudální společnost

423 Kč
398 Kč
Kronika a činy polských knížat a vládců - 6%
(2x)
Dílo líčí dějiny polského státu od jeho počátků v 8. století a vládu Piastovců až k roku 1113, do doby Boleslava III. Křivoústého. Poskytuje i řadu údajů k celému středoevropskému regionu, včetně vzájemných vztahů mezi českým a polských státem.
dle období

Kronika a činy polských knížat a vládců

228 Kč
214 Kč
Tři řády - 6%
Známý francouzský historik na základě bohatého souboru středověkých pramenů ve své práci zkoumá vznik učení o trojím lidu, jeho intelektuální zázemí, pronikání do obecných představ o božském uspořádání tehdejšího světa.
dle období

Tři řády

338 Kč
318 Kč
Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance - 6%
Kniha patří ke klasickým dílům historické literatury druhé poloviny 20. století. Bachtin v ní prostřednictvím Rabelaisova románu Gargantua a Pontagruel objevil téma karnevalu, světa převráceného naruby, zábavy, narážek a veselosti.
dle období

Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance

381 Kč
358 Kč
Česká stíhací esa první světové války - 11%
Během 1. světové války se zrodil pojem „stíhací eso“. Byl jím označován letec, který dokázal sestřelit pět a více nepřátelských letadel. Do konce války tento sice neoficiální, o to však cennější titul získalo pět pilotů, které můžeme označit za Čechy...
dle období

Česká stíhací esa první světové války

269 Kč
239 Kč
Internace - 11%
Kniha je průvodcem internací českých biskupů římskokatolické církve v Československu v letech 1949–1968. Komunistický režim se marně snažil biskupy i celou církev podřídit a přistoupil k represím.
dle období
Ukázky

Internace

320 Kč
284 Kč
Na útěku - 11%
V noci 24. března 1944 byl Bram Vanderstok osmnáctý ze šestasedmdesáti mužů, kteří prolezli tunelem za plot z ostnatého drátu zajateckého tábora Stalag Luft III v polském městě Zaháň.
dle období

Na útěku

261 Kč
232 Kč
Návraty k pramenům - 11%
František Šmahel se začal systematicky věnovat dějinám Tábora na konci 70. let 20. století. Jeho původně zamýšlená revize dosavadních poznatků vyústila ve zcela nový, systematický průzkum dějin husitského Tábora.
dle období
Ukázky

Návraty k pramenům

628 Kč
558 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 283 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 29 > >>