Nejprodávanější tituly - červenec 2021
historické osobnosti

Tomáš Garrigue Masaryk: známý i neznámý - 11%
Tato kniha není souhrnnou biografií T. G. Masaryka a neklade si za cíl ukázat ho v celé jeho osobnostní šíři.
historické osobnosti

Tomáš Garrigue Masaryk: známý i neznámý

224 Kč
199 Kč
Vratislav - První král Čechů - 11%
Reitinger zvolil metodu analytických sond do Vratislavovy domácí a zahraniční politiky, s důrazem na jeho panovnickou moc. V mnoha ohledech je jeho kniha velmi objevná, protože novou optikou nahlíží dobu druhé poloviny 11. století.
historické osobnosti
Ukázky

Vratislav - První král Čechů

403 Kč
358 Kč
Wittgensteinova kniha faktů - 11%
(2x)

Beletristický text s nadhledem líčí příběh rodiny velkokapitalisty. Rodinu popisuje po kapitalistově odchodu. Podobu jeho ženy Poldi si někteří občané Kladna ještě uchovávají v paměti.

historické osobnosti

Wittgensteinova kniha faktů

313 Kč
278 Kč
Anna Solidarita - 11%
Kniha renomovaného polského historika detailně rozebírá život Anny Walentynowiczové, nejvýše postavené ženy v polském odborovém hnutí Solidarita, od útlého dětství až do její předčasné smrti při havárii letadla u Smolensku 10. dubna 2010.
historické osobnosti

Anna Solidarita

719 Kč
639 Kč
Fridrich II. - 11%
(3x)
Přínosný, přitom však velmi čtivý a výstižný portrét jednoho z nejkontroverznějších panovníků středověku římsko-německého císaře a sicilského krále Fridricha II.
historické osobnosti
Ukázky

Fridrich II.

358 Kč
318 Kč
Karel IV. - záhady a mysteria - 11%
Od narození Karla IV. uplynulo sedm století a my si tohoto výjimečného panovníka připomínáme jako osobnost, která měla pro rozkvět zemí Koruny české nezpochybnitelný význam.
historické osobnosti

Karel IV. - záhady a mysteria

242 Kč
215 Kč
Reportáž, psaná na oprátce - 11%
(3x)
Reedice prvního úplného, kritického a komentovaného vydání knihy Julia Fučíka, díla historika Františka Janáčka, který ve svých komentářích zhodnotil své mnohaleté podrobné studium českého domácího odboje za druhé světové války.
historické osobnosti

Reportáž, psaná na oprátce

349 Kč
310 Kč
Smrt a pohřby slavných - 20%
(1x)
Mnohé současné biografie historických osobností z pera jinak vynikajících dějepisců jako by postrádaly zakončení – smrt či pohřeb jsou v nich pojednány jen velmi stručně až povrchně, jako by snad k životu té které postavy ani nepatřily. ...
historické osobnosti
Ukázky

Smrt a pohřby slavných

149 Kč
119 Kč
Deset let s Václavem Havlem - 20%

Kniha přináší unikátní svědectví Ladislava Špačka o tom, jak se s Václavem Havlem seznámil, o začátcích spolupráce v komůrce Havlova bytu u Vltavy, až po triumfální zahraniční cesty plné úsměvných i dobrodružných příhod.

historické osobnosti
Ukázky

Deset let s Václavem Havlem

229 Kč
183 Kč
Elon Musk - 11%
(1x)
Elon Musk bývá označován za největšího inovátora současnosti, podnikatelského génia velikosti Steva Jobse. Také za workoholika, nesnesitelného egocentrika a podivína. Prředevším je ale Musk technologickým vizionářem, který mění sci-fi v realitu.
historické osobnosti

Elon Musk

395 Kč
351 Kč
Zobrazuji 91 - 100 z 119 položek
<< < 1 .. 8 9 10 11 12 > >>