Nejprodávanější Kniha - červenec 2021
společenské vědy

Logická zkoumání II/1 - 11%
Husserl se rozhodl uveřejnit šest volně souvisejících logických zkoumání, v hlavní části se snaží ukázat, jak je možno skloubit realitu konkrétně se odehrávajících aktů.
společenské vědy

Logická zkoumání II/1

493 Kč
438 Kč
Paměť a genocida - 6%
Ústředním tématem knihy Pavla Barši je vztah sociální reality k sociální paměti. Na příkladě paměti holocaustu mapuje proměny nazírání na genocidu Židů v Evropě, Izraeli i Americe.
společenské vědy

Paměť a genocida

246 Kč
231 Kč
Vesmírná galerie - 6%
Autor se věnuje úloze, kterou měly pro vývoj vědy a pro její vliv na kulturu a civilizaci obrazy. Nejde však jen o díla s převládajícím uměleckým záměrem, ale i o mapy, grafy, vědecké ilustrace, fotografie, záznamy experimentů, číselná schémata.
společenské vědy

Vesmírná galerie

594 Kč
559 Kč
Diplomatické vztahy Československa a Nizozemska - 11%
Monografie se zabývá vnitřním životem československého vyslanectví v Haagu.
společenské vědy

Diplomatické vztahy Československa a Nizozemska

180 Kč
160 Kč
Rod v memoárech
Kniha je cenným příspěvkem k hlubšímu poznání sociálních, kulturních a intelektuálních dějin Hradce Králové. Důraz na téma osobních vzpomínek a memoárů zároveň odpovídá na podněty v současnosti intenzivně rozvíjeného oboru studia paměti.
společenské vědy

Rod v memoárech

35 Kč
Zrazení snu? - 11%
Kniha analyzuje čtyři hlavní dimenze postojů k politickému režimu a jeho institucím a popisuje proměny těchto postojů v české veřejnosti v období let 1996 až 2006.
společenské vědy

Zrazení snu?

243 Kč
216 Kč
Atlas transformace - 6%
Publikace Atlas transformace je globálním průvodcem po transformačních procesech. Kniha získala v roce 2011 druhou cenu v soutěži "Nejkrásnější knihy světa".
společenské vědy

Atlas transformace

553 Kč
520 Kč
McMafie - 6%
Britský novinář a historik provádí ve své knize čtenáře světem organizovaného zločinu v éře globalizace. Na řadě příkladů dokládá, jak organizovaný zločin pronikl v podobě stínové ekonomiky do každodenního života lidí na celém světě.
společenské vědy

McMafie

424 Kč
399 Kč
Soudruzi! - 11%
Ve své "Historii komunismu" autor zkoumá vznik i rozvoj tohoto hnutí a analyzuje příčiny jeho neslavného konce. Znepokojivé, přesvědčivě napsané a brilantními argumenty podložené vynikající historické dílo.
společenské vědy

Soudruzi!

448 Kč
398 Kč
Momentky z kultury Brna
Kniha Ivana Petrželky si všímá nejdůležitějších kulturních institucí města Brna ve 20.století a na počátku 21. století. Přináší obraz jejich nejsvízelnějších existenčních potíží v době první republiky, nacistické okupace a komunistické totality.
společenské vědy

Momentky z kultury Brna

44 Kč
Zobrazuji 251 - 260 z 279 položek
<< < 1 .. 24 25 26 27 28 > >>