Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - červenec 2021
moderní dějiny

Otto Weininger - Sexualita a věda v císařské Vídni - 11%
Tato provokativní poučná studie zkoumá prostředí, v jakém filosof Otto Weininger (1880-1903) psal svou kontroverzní knihu Geschlecht und Charakter (Pohlaví a charakter).
moderní dějiny

Otto Weininger - Sexualita a věda v císařské Vídni

320 Kč
284 Kč
Soudruzi! - 11%
Ve své "Historii komunismu" autor zkoumá vznik i rozvoj tohoto hnutí a analyzuje příčiny jeho neslavného konce. Znepokojivé, přesvědčivě napsané a brilantními argumenty podložené vynikající historické dílo.
moderní dějiny

Soudruzi!

448 Kč
398 Kč
Svědomí paměti - 11%
Kniha o životě a díle architekta, fi losofa, křesťanského politika, vlastence a dlouholetého vězně cesty svědomí.
moderní dějiny

Svědomí paměti

216 Kč
192 Kč
Helsinský efekt - mezinárodní zásady, lidská práva a zánik komunismu - 11%
Kniha Helsinský efekt Daniela Thomase je jako celek velmi srozumitelná, napsaná s hlubokou znalostí věci a rozhledem po celém komplexu helsinské problematiky.
moderní dějiny

Helsinský efekt - mezinárodní zásady, lidská práva a zánik komunismu

311 Kč
276 Kč
Na stopě neznámému - 6%
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
moderní dějiny

Na stopě neznámému

229 Kč
215 Kč
Nebezpeční snílci - 11%
(1x)
Historik dějin komunismu ve své knize pojednává o roli pražského režimu v mezinárodní propagaci komunismu. Ukazuje roli Austrálie, kterou usiloval získat do sféry svého vlivu Sovětský svaz s pomocí československých zpravodajců.
moderní dějiny

Nebezpeční snílci

300 Kč
266 Kč
Židovská menšina za druhé republiky
Sborník Židovská menšina za druhé republiky si všímá různých aspektů života Židů/židů během krátkého, nicméně velmi vyhroceného období, které bývá nazýváno druhou československou republikou (říjen 1938 až 15. březen 1939).
moderní dějiny

Židovská menšina za druhé republiky

99 Kč
Špinavé ruce - 11%
(3x)
Profesor chirurgie z Yaleovy univerzity a autor několika populárně naučných publikací ve své knize předkládá šokující příběh jedné z nejostudnějších epizod historie lékařské vědy.
moderní dějiny

Špinavé ruce

178 Kč
158 Kč
Postupim a Československo - 11%
Publikace vyvrací řadu mýtů vážících se k různým aspektům poválečného vývoje v Československu, především pak ten, že vyhnání německé menšiny bylo důsledkem rozhodnutí velmocí, kterému se naše vláda jen "podřídila".
moderní dějiny

Postupim a Československo

189 Kč
168 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 39 položek
<< < 1 2 3 4