Nejprodávanější e-knihy - srpen 2021
sociologie

„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

sociologie
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Když se řekne komunitní práce - 20%
Publikace shrnuje hlavní principy a modely komunitní práce, sleduje vývoj komunitní práce od konce 19. století, specifika v Českých zemích a zmiňuje etapy komunitní práce ve 20. století.
sociologie
Ukázky

Když se řekne komunitní práce

120 Kč
96 Kč
Proč si nerozumíme - 20%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
sociologie
Ukázky

Proč si nerozumíme

249 Kč
199 Kč
Social Medicine - 20%
Rozsah medicíny se v posledních několika desetiletích rozšířil tak, že zahrnuje nejen zdravotní problémy jednotlivců, ale i komunit. Zdraví je nezbytné pro socioekonomický rozvoj společnosti jako celku.
sociologie
Ukázky

Social Medicine

170 Kč
136 Kč
Bezdomovectví ve středním věku - 20%
Publikace vychází z tříletého výzkumu provedeného u subpopulace pražských bezdomovců středního věku. Studie obsahově navazuje na předchozí čtenářsky úspěšnou monografii Bezdomovectví jako alternativní existence mladých lidí.
sociologie
Ukázky

Bezdomovectví ve středním věku

250 Kč
200 Kč
Národ a dějiny jako sociologický problém - 20%
Myšlení a působení Tomáše G. Masaryka je v české (i odborné) veřejnosti většinou chápáno jen v jejich dimenzi filosofické a politické. Menší pozornost se věnuje náboženské komponentě Masarykova myšlení.
sociologie
Ukázky

Národ a dějiny jako sociologický problém

260 Kč
208 Kč
O posledních věcech člověka - 20%
(1x)
Publikace terminologicky vymezuje základní thanatologické pojmy, popisuje potřeby umírajících i pozůstalých, a také společenské představy o důstojné i nedůstojné smrti.
sociologie
Ukázky

O posledních věcech člověka

120 Kč
96 Kč
Bezdomovectví jako alternativní existence mladých lidí - 20%
(1x)
Kniha přináší informaci o těch, kteří ztratili své zázemí nebo je dokonce nikdy nezískali. Je o jejich životě na ulici i před ním, o jejich přístupu k různým problémům, s nimiž se museli vypořádat - a leckdy se jim to ani nepodařilo.
sociologie
Ukázky

Bezdomovectví jako alternativní existence mladých lidí

220 Kč
176 Kč
Metodologie sociálních věd - 20%
Kniha se zabývá stěžejními metodologickými problémy sociálních věd.
sociologie
Ukázky

Metodologie sociálních věd

100 Kč
80 Kč
Nezaměstnanost - 20%
Publikace přibližuje práci, zaměstnanost a ztrátu práce v jejich širším antropologickém, sociálním a ekonomickém kontextu.
sociologie
Ukázky

Nezaměstnanost

280 Kč
224 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 12 položek
1 2 > >>