Nejprodávanější tituly - srpen 2021
etnografie, etnologie

Po stopách jazyků - 11%
Domorodé jazyky, archaické kultury, lingvistická dobrodružství, výpravy napříč umlkajícím světem, mapování jazykové krajiny, severské runy a ságy, indiánské mýty, japonské šermířské básně.
etnografie, etnologie

Po stopách jazyků

261 Kč
232 Kč
Příběhy písní - 11%
Poznejte příběhy stěžejních děl československé hudby.
etnografie, etnologie

Příběhy písní

449 Kč
399 Kč
Chrestomatie jihokarpatských nářečí - 11%
Publikace zpřístupňuje nářeční texty získané v letech 2011–2019 při terénních výzkumech autora mezi Rusíny a Ukrajinci na východě Slovenska a v Zakarpatské oblasti na Ukrajině.
etnografie, etnologie

Chrestomatie jihokarpatských nářečí

234 Kč
208 Kč
Oběť pro život - 11%
Kniha se zabývá náboženstvím dnešních Mayů obývajících Guatemalskou vysočinu. Zkoumá mayskou kosmologii a pojetí božstev, vztah k přírodě a horám, obětní a poutní rituály a jejich existenciálně-fenomenologické ukotvení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Oběť pro život

232 Kč
206 Kč
Tělo 2.1 - 11%
Autoři knihy Tělo 2.1: bolest v proměnách času a kultur si předsevzali probádat různé podoby bolesti. Mnoha příklady autoři na bohatém historickém, etnografickém a antropologickém materiálu ukazují, že bolest je tvárný kulturní jev.
etnografie, etnologie

Tělo 2.1

215 Kč
191 Kč
Arménská genocida - 11%
Publikace poutavě a uceleně představuje jednu z nejtemnějších kapitol moderních světových dějin: likvidaci osmanských Arménů – aghet – mladotureckou diktaturou.
etnografie, etnologie

Arménská genocida

494 Kč
439 Kč
Dakotská kultura na rozcestí - 11%
Na základě sbírky Vojty Náprstka uložené v Náprstkově muzeu se publikace věnuje kultuře severoamerického kmene Dakotů v polovině 19. století. Dvojjazyčná, česko-anglická publikace.
etnografie, etnologie

Dakotská kultura na rozcestí

356 Kč
316 Kč
Indián - zpráva o archetypu - 11%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace.
etnografie, etnologie

Indián - zpráva o archetypu

179 Kč
159 Kč
Jedinec a společnost středověkého západu - 11%
(1x)
Autor prostřednictvím nejrůznějších typů pramenů (severské ságy, autobiografie, portréty) zpochybňuje starší představy, podle nichž se individualita rodí až s nástupem renesance a humanistického myšlení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Jedinec a společnost středověkého západu

358 Kč
318 Kč
Židovské tradice a zvyky - 20%
Židovské tradice a zvyky představují jednu z nejzajímavějších a také nejrozmanitějších oblastí judaistiky, neboť daná problematika zasahuje i do mnoha dalších oborů, jako jsou historie, sociologie, pedagogika, právo, politologie, kulturologie a umění
etnografie, etnologie
Ukázky

Židovské tradice a zvyky

230 Kč
184 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 30 položek
<< < 1 2 3 > >>