Nejprodávanější knihy - srpen 2021
dějiny umění

Životy nejvýznačnějších malířů, sochařů a architektů - 11%
Životy nejvýznačnějších malířů, sochařů a architektů, jež Giorgio Vasari publikoval v roce 1550, kdy mu bylo necelých čtyřicet let, jsou nejzábavnější a nejtrvalejší knihou o výtvarném umění, která byla kdy napsána.
dějiny umění

Životy nejvýznačnějších malířů, sochařů a architektů

673 Kč
598 Kč
Vídeň 1900 Wien - 11%
Přelom století je fascinující epochou, během které se z metropole na Dunaji stává centrum umělecké moderny. Dominujícími uměleckými styly jsou historismus, secese a expresionismus, které po sobě následují v rychlém sledu.
dějiny umění

Vídeň 1900 Wien

539 Kč
479 Kč
To bych zvládl taky: umění moderny v komiksech - 11%
Kniha obsahuje 13 příběhů, které s vtipem přibližují díla moderního umění žákům vyššího stupně základních a středních škol, a stává se tak vhodnou pomůckou v rukou učitele či rodiče.
dějiny umění

To bych zvládl taky: umění moderny v komiksech

314 Kč
279 Kč
Idea - 11%
Tato kniha vychází z autorova přednáškového cyklu pořádaného na Warburg Institute v Londýně a zabývá se proměnami platónského pojmu „idea“ od antického umění až po Michelangela a Dürera.
dějiny umění

Idea

267 Kč
238 Kč
Dějiny ošklivosti - 6%
(7x)
Co je vlastně opakem krásy? Na tuto otázku hledá autor odpověď na stránkách výpravné ilustrované publikace, kde na příkladech děl literárních i výtvarných ukazuje, že opak krásy se neomezuje jen na ohyzdnost satyrů či Harpyjí.
dějiny umění

Dějiny ošklivosti

798 Kč
749 Kč
Cesta Karla IV. do Francie - 6%
Autor pojal poslední velkou diplomatickou cestu císaře Karla IV. jako dialog mezi textem a obrazem, mezi dobovými relacemi kronikářů s reportážními vyobrazeními iluminátorů rukopisů francouzské provenience.
dějiny umění

Cesta Karla IV. do Francie

1 103 Kč
1 038 Kč
Dílo a styl - 6%
Meyer Schapiro byl jedním z nejvýznamnějších amerických historiků a teoretiků umění ve 20. století. Kniha představuje obsáhlý průřez Schapirovým dílem, reprezentující velkou část jeho zájmového spektra.
dějiny umění

Dílo a styl

466 Kč
438 Kč
Umělecké řemeslo v pravěku - 11%
(1x)
Dosud nepřekonaná kniha celosvětově uznávaného archeologa o technologii řemesla v českomoravském pravěku.
dějiny umění

Umělecké řemeslo v pravěku

155 Kč
138 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 18 položek
<< < 1 2