Nejprodávanější tituly - září 2021
sociologie

Neohrožené ženy - 11%
(4x)
Před 150 lety vedly ženy a muži velice rozdílné životy. Ženy nemohly volit ani samy si vydělávat peníze. Nemohly rozhodovat o vlastním těle. Rozhodovaly za ně otcové, až do chvíle, než se vdaly. Pak rozhodoval manžel. To se změnilo ve chvíli, kdy se
sociologie

Neohrožené ženy

313 Kč
278 Kč
Řízení sociálních procesů v České republice - 20%
Kolektivní monografie přináší pohled na principy a úspěšnost veřejného řízení sociálních procesů z různých úhlů pohledu. Ačkoli sociální procesy působí na první pohled odlišně, spojují je právě principy jejich řízení.
sociologie
Ukázky

Řízení sociálních procesů v České republice

130 Kč
104 Kč
Symbol a symbolika - 11%
Práce Schwallera de Lubicz nám nabízí nasměrování nikoli k opuštění schopnosti racionálního uvažování v jógových extázích, nýbrž k integraci této schopnosti s vyšší, vrozenou inteligencí.
sociologie

Symbol a symbolika

223 Kč
198 Kč
V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu - 11%
(1x)
Kniha V kapitalismu. Proti kapitalismu. Za hranice kapitalismu. spojuje texty tří přednášek, které John Holloway nedávno přednesl v Kalifornském institutu integrálních studií v San Francisku.
sociologie

V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu

176 Kč
156 Kč
Bezdomovectví ve středním věku - 11%
Publikace vychází z tříletého výzkumu provedeného u subpopulace pražských bezdomovců středního věku. Studie obsahově navazuje na předchozí čtenářsky úspěšnou monografii Bezdomovectví jako alternativní existence mladých lidí.
sociologie

Bezdomovectví ve středním věku

324 Kč
288 Kč
Společnost jako otázka - 11%
Autor se táže, jak chápat sociologii v současné „pozdní“ době, přičemž se nepřiklání ani k postmodernímu relativismu, ani k obhajobě vědeckého charakteru sociologie
sociologie

Společnost jako otázka

178 Kč
158 Kč
Zahálka v práci aneb Rukověť pracovního simulantství - 11%
Kniha nabízí nové pohledy na subjektivitu, racionalitu i vyhýbání se práci a zaujme nejen vědecké pracovníky, nýbrž i studenty sociologie práce, teorie organizací či řízení lidských zdrojů.
sociologie
Ukázky

Zahálka v práci aneb Rukověť pracovního simulantství

313 Kč
278 Kč
Psychologie davu - 11%
Psychologie davu je jedním ze slavných děl citovaných v učebnicích psychologie i dalších společenských věd. Le Bon svou koncepci davu vybudoval v souvislosti s chováním davu během francouzské revoluce.
sociologie

Psychologie davu

269 Kč
239 Kč
Kolektivní paměť. K teoretickým otázkám - 20%
Během posledních tří desetiletí jsme svědky toho, že se problematika paměti stává jedním z dominantních témat sociálních a humanitních věd. Někteří autoři dokonce v této souvislosti hovoří o novém paradigmatu.
sociologie
Ukázky

Kolektivní paměť. K teoretickým otázkám

210 Kč
168 Kč
Stát nebo stav? - 11%
Univerzalismus Othmara Spanna v kontextu meziválečných korporativistických ideologií v Německu a Rakousku
sociologie

Stát nebo stav?

206 Kč
183 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 67 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>