Nejprodávanější tituly - září 2021
filosofie

Mesiášská idea v judaismu a další eseje o židovské spiritualitě - 11%
Na formování pojetí mesiáše a vykoupení v judaismu se podle G. Scholema (1897–1982) podílely zejména restorativní a utopické proudy, které dále přetvářely staré dědictví apokalyptiky.
filosofie

Mesiášská idea v judaismu a další eseje o židovské spiritualitě

396 Kč
352 Kč
Zen a umění údržby motocyklu - 11%
(2x)
Kultovní kniha americké literatury, podobně jako Kerouacův román Na cestě či Hellerova Hlava XXII. Spojuje zdánlivě neslučitelné žánry cestovního deníku, románu a filozofických úvah.
filosofie

Zen a umění údržby motocyklu

359 Kč
319 Kč
Kopat do žuly motykou
(1x)
Kniha rozhovorů s filosofem Michaelem Hauserem se zabývá závažnými otázkami naší doby, ve které se vyhrocují rozpory současného socioekonomického a kulturního systému.
filosofie

Kopat do žuly motykou

89 Kč
Záhyb - 11%
Fascinující text francouzského filosofa Gillese Deleuze přehýbá Leibnizovy barokní koncepce do naší epochy poznamenané podobně jako baroko ztrátou racionalistických a pozitivistických jistot, a z mnohých perspektiv nahlíží na zásadní problémy světa.
filosofie

Záhyb

224 Kč
199 Kč
Člověk v pokorném závazku vůči světu
Studie na téma vztahu člověka a prostředí, které obydluje, vychází z poznatků kulturologie a kulturní a sociální ekologie, ale směřuje spíše do oblasti environmentální filozofie a etiky.
filosofie

Člověk v pokorném závazku vůči světu

89 Kč
K.H.B. a T.G.M. o svobodném myšlení - 11%
Karel Havlíček je podle T. G. Masaryka "nedostižným vzorem českého žurnalisty". Podle publicisty a vydavatele Bohumila Slámy je zakladatelem české politologie, Masaryk pak největším, avšak dosud ne plně doceněným českým filosofem a politikem.
filosofie

K.H.B. a T.G.M. o svobodném myšlení

144 Kč
128 Kč
Rozprava o nenávisti
Pro francouzského filozofa A. Glucksmanna není fenomén nenávisti pouhou metaforou sociálního jednání. Nenávist nelze sociologicky či kulturně "odvysvětlit", protože je faktem psychologickým a antropologickým.
filosofie

Rozprava o nenávisti

63 Kč
Myšlení obrazem - 11%
(2x)
Myslíme pojmy, to jest slovy, avšak je rovněž možné myslet obrazy? Nikoli obrazným způsobem, metaforami a jinými prostředky nepřímého vyjadřování, nýbrž skutečně v obraze? Současná filosofie klade tuto otázku pouze nepřímo.
filosofie

Myšlení obrazem

200 Kč
178 Kč
O věcech veřejných - 11%
(1x)
První česko-latinské vydání jednoho ze základních děl politické filosofie. Český překlad v zrcadlovém vydání pořídil a poznámkami opatřil J. Janoušek.
filosofie

O věcech veřejných

430 Kč
382 Kč
Schéma masové kultury - 11%
Shrnutí Adornovy kritiky masové kultury.
filosofie

Schéma masové kultury

115 Kč
102 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 172 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 18 > >>