Nejprodávanější tituly - září 2021
biologie

Tajemství evoluce - 20%

Evoluce pozemského života v kostce. Život se na Zemi vyvíjí už čtyři miliardy let a za tu dobu prošel mnoha fantastickými proměnami.

biologie
Ukázky

Tajemství evoluce

209 Kč
167 Kč
To jsem z toho jelen - Vyprávění o české přírodě a jejích lidech - 11%
Víte, že divočák s chutí slupne i malou srnku, zajíc je mistr kamufláže a kachna se může zamilovat do nafukovacího míče?
biologie

To jsem z toho jelen - Vyprávění o české přírodě a jejích lidech

233 Kč
207 Kč
Zvířecí říše - 11%
Fascinující průvodce říší zvířat.
biologie

Zvířecí říše

314 Kč
279 Kč
Vnímavá zeleň - 11%
Jsou rostliny inteligentní bytosti? Dokážou mezi sebou komunikovat a řešit problémy? Nebo představují netečnou a nehybnou součást našeho světa, bez jakékoli citlivosti?
biologie

Vnímavá zeleň

241 Kč
214 Kč
Jak se dělá evoluce - 11%
Cílem knihy je představit současnou evoluční biologii jako živý, bouřlivě se rozvíjející obor, založený nikoli na planých spekulacích, ale na exaktním, a přesto dobrodružném výzkumu.
biologie

Jak se dělá evoluce

539 Kč
479 Kč
Strom poznání
(1x)
Jedna z hlavních myšlenek knihy souvisí s pojmy „strukturní determinismus" a „autopoiesis": Organismus vnímá pouze takovou realitu, která odpovídá jeho vlastní struktuře, a má tendenci tuto strukturu replikovat, utvářet sebe sama.
biologie

Strom poznání

134 Kč
Evoluční tání aneb o původu rodů - 11%
Kniha volně navazuje na předchozí dílo Zamrzlá evoluce aneb Je to jinak, pane Darwin a představuje teorii zamrzlé evoluce poprvé v celé šíři.
biologie

Evoluční tání aneb o původu rodů

311 Kč
276 Kč
Klinická genetika - 20%
Publikace je určena pro pregraduální a postgraduální studenty lékařských fakult pro výuku předmětu Klinická genetika. Přináší základní teoretické informace z oboru, nezbytné pro řešení nejčastějších praktických situací v genetické ambulanci.
biologie
Ukázky

Klinická genetika

70 Kč
56 Kč
Střetnutí paradigmat a řád živé skutečnosti - 11%
(1x)

Kniha zkoumá nová paradigmata v současné biologii a do hloubky se zabývá přínosem vědců jako jsou Richard Dawkins, Barbara McClintock, Adolf Portmann, D. Bohm, R. Sheldrake a G. Bateson.

biologie

Střetnutí paradigmat a řád živé skutečnosti

324 Kč
288 Kč
Obecná biologie pro gymnázia - 15%
Jde o úvodní text pro středoškolskou biologii. Učivo je zde koncipováno s důrazem na vztahy a souvislosti. Text je rozdělen na tři tematické celky - Život a jeho poznávání, Prokaryotní organismy, Eukariotní buňka.
biologie

Obecná biologie pro gymnázia

140 Kč
119 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 61 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 > >>