Nejprodávanější e-knihy v roce 2021
sociologie

„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

sociologie
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Proč si nerozumíme - 20%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
sociologie
Ukázky

Proč si nerozumíme

249 Kč
199 Kč
Neznámá společnost - 20%
(2x)
Sociologická expedice do nitra vlastní země. Události posledních měsíců mohly v mnoha lidech zesílit pocit, že realita předstihuje možnosti fikce. Podobné pocity však nemusí být dezorientující ani nejsou důvodem k rezignaci.
sociologie
Ukázky

Neznámá společnost

199 Kč
159 Kč
Dejte lidem peníze - 20%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
sociologie
Ukázky

Dejte lidem peníze

239 Kč
191 Kč
Vzpoura deprivantů - 20%
(2x)
Kniha je určena všem lidem zajímajícím se o zlo ve společnosti - autoři se pokoušejí pochopit, proč jsou někteří lidé zrůdy, bez ohledu na to, zda se chovají kriminálně, nebo zákonu unikají a jsou z nich lidé někdy nesmírně mocní, bohatí - a oblíbení.
sociologie
Ukázky

Vzpoura deprivantů

199 Kč
159 Kč
Modernizace na pokračování. - 20%
Kniha je věnována problematice sociálních a politických dějin českých zemí od konce 18. století do vzniku první československé republiky.
sociologie
Ukázky

Modernizace na pokračování.

298 Kč
238 Kč
Psychologie celoživotního vývoje - 20%
Psychologie celoživotního vývoje se jako samostatný obor etablovala ve druhé polovině 20. století.
sociologie
Ukázky

Psychologie celoživotního vývoje

240 Kč
192 Kč
Sociologie - 20%
Říká se, že jednou z otázek nejvlastnějších lidskému druhu je přemýšlivá otázka proč.
sociologie
Ukázky

Sociologie

424 Kč
339 Kč
O posledních věcech člověka - 20%
(1x)
Publikace terminologicky vymezuje základní thanatologické pojmy, popisuje potřeby umírajících i pozůstalých, a také společenské představy o důstojné i nedůstojné smrti.
sociologie
Ukázky

O posledních věcech člověka

120 Kč
96 Kč
Když se řekne komunitní práce - 20%
Publikace shrnuje hlavní principy a modely komunitní práce, sleduje vývoj komunitní práce od konce 19. století, specifika v Českých zemích a zmiňuje etapy komunitní práce ve 20. století.
sociologie
Ukázky

Když se řekne komunitní práce

120 Kč
96 Kč
Dějiny sociologie - 20%
(2x)
Publikace si neklade za cíl systematizovat dějiny sociologie ani v úplnosti, ba ani v jednotlivostech. Spíše chce čtenáře přesvědčit o "užitku a požitku" z četby sociologických klasiků.
sociologie
Ukázky

Dějiny sociologie

271 Kč
217 Kč
Úvod do gerontologie - 20%
Učebnice Úvod od gerontologie se tematicky zaměřuje na aspekty stárnutí a stáří v co nejširším kontextu, ale především na podporu zdraví ve stáří, zdravé stárnutí a zdravotní politiku.
sociologie
Ukázky

Úvod do gerontologie

130 Kč
104 Kč
Práce - 20%
Bez práce nejsou koláče. Někdy to ale jde i bez nich. Práce určuje náš osobní čas, formuje naši identitu a točí se kolem ní organizace celé moderní společnosti.
sociologie
Ukázky

Práce

279 Kč
223 Kč
Vztahy aneb 7+1 osudových omylů - 20%
Proč se nám nedaří ve vztazích? Proč opakujeme stále stejné chyby? S jakými předsudky se potýkáme a které jsou největší omyly v mezilidských a partnerských vztazích?
sociologie
Ukázky

Vztahy aneb 7+1 osudových omylů

209 Kč
167 Kč
Sociologie medicíny a zdravotnictví - 20%
Kniha poskytuje základy sociologického chápání zdravotnických problémů. Autorka se zabývá sociálními důsledky nemoci, chronických i duševních stavů, problematikou umírání a smrti.
sociologie
Ukázky

Sociologie medicíny a zdravotnictví

186 Kč
149 Kč
Státní orgány sociálněprávní ochrany dětí - 20%
Publikace shrnuje výsledky výzkumného šetření, které proběhlo v roce 2014. Bylo zaměřené na popis a analýzu pracovních postupů OSPOD v ČR označovaných v současnosti jako „dobrá praxe“.
sociologie
Ukázky

Státní orgány sociálněprávní ochrany dětí

140 Kč
112 Kč
Sociologie stáří a seniorů - 20%
Co se děje uvnitř prodlouženého stáří? Mění se kvalita života seniorů? Ovlivňuje proměna obsahu stáří a sociální pozice seniorů i samotnou společnost?
sociologie
Ukázky

Sociologie stáří a seniorů

254 Kč
203 Kč
Člověk, jeho mozek a svět - 20%
Kniha přináší některé poznatky o nejkomplikovanější stavbě, kterou na Zemi máme - o lidském mozku. Osloví jistě čtenáře z řad studentů psychologie, pedagogických oborů, sociologie, medicíny, ošetřovatelství, rehabilitace, ale i odborníky zmíněných oborů.
sociologie
Ukázky

Člověk, jeho mozek a svět

339 Kč
271 Kč
Zastřené počátky sociálního státu - 20%
Autorka zkoumá, jak Heydrichova politika „cukru a biče“ ovlivňovala distribucí důchodů a přídavků, jakým způsobem zasáhla dostupnost sociální a zdravotní péče, resp. fungování sociálního pojištění obyvatelstva v okupovaném prostoru Čech a Moravy.
sociologie
Ukázky

Zastřené počátky sociálního státu

278 Kč
222 Kč
Jak probudit Česko - 20%
Česká společnost zažívá od roku 1989 nejúspěšnější a nejsvobodnější období své historie. Ale dosavadní sociální a ekonomický model nevyhnutelně krachuje. Mylně si namlouváme, že za vše mohou neschopní politici a snažíme se je nahradit novými a neokoukanými.
sociologie
Ukázky

Jak probudit Česko

149 Kč
119 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 115 položek
1 2 3 .. 6 > >>