Nejprodávanější e-knihy v roce 2021
historické osobnosti

Clay-Eva volá Londýn... - 20%
(1x)
Nově doplněné a opravené vydání knihy líčící osudy československých parašutistů skupiny Clay od výcviku v Británii za druhé světové války až po zpravodajskou činnost na Moravě za protektorátu.
historické osobnosti
Ukázky

Clay-Eva volá Londýn...

179 Kč
143 Kč
Deset let s Václavem Havlem - 20%
(3x)
Ladislav Špaček pracoval v letech 1992-2003 jako mluvčí prezidenta Václava Havla. Ve své knize vzpomíná léta strávená po boku Václava Havla, na zážitky z četných prezidentových zahraničních cest, jeho vztahy se světovými státníky a politiky, domácí cesty, vztahy mezi V. Havlem a V. Klausem, Havlovy zápasy s nemocemi, obě dvě prezidentovy manželky nebo vztahy prezidenta s médii.
historické osobnosti
Ukázky

Deset let s Václavem Havlem

249 Kč
199 Kč
Marie Terezie: Tchyně Evropy - 20%
Marie Terezie po letech vládnutí zjišťuje, že mír, jemuž tolik obětovala, moc nevynáší. Proto zahajuje politiku, která jí vynese přízvisko Tchyně Evropy. Svůj vliv a moc získává novou strategií – skrze domluvené sňatky svých dětí.
historické osobnosti
Ukázky

Marie Terezie: Tchyně Evropy

199 Kč
159 Kč
Věta jako povolání - 20%
Významný český novinář a spisovatel Karel Hvížďala slaví v roce 2020 své osmdesáté narozeniny. K této příležitosti vychází mimořádné souborné vydání jeho úspěšných knih pod názvem Věta jako povolání…
historické osobnosti
Ukázky

Věta jako povolání

349 Kč
279 Kč
Krásné časy v Paříži - 20%
Paříž byla na přelomu 19. a 20. století cílem návštěv a pobytu nejen českých umělců. Byla tehdy nejen střediskem umění, ale i průmyslu a techniky. Proto se tu potkávali naši umělci třeba s průkopníky létání.
historické osobnosti
Ukázky

Krásné časy v Paříži

299 Kč
239 Kč
Ještě pár odpovědí - 20%
Autor se ohlédl ještě jednou za svou politickou dráhou a zodpověděl otázky týkající se práce vlády ČSSR zejména v době tzv. normalizace, klíčových událostí té doby a osobností, s nimiž se setkával a spolupracoval.
historické osobnosti
Ukázky

Ještě pár odpovědí

129 Kč
103 Kč
Princ Philip, jak ho neznáte - 20%
(1x)
Jeho královská Výsost vévoda z Edinburghu se narodil na Korfu 10. června 1921 jako řecký a dánský princ, ale už roku 1922 musela rodina Řecko opustit. Dětství prožil Philip v exilu a střídavě pobýval u příbuzných v Německu a v Anglii.
historické osobnosti
Ukázky

Princ Philip, jak ho neznáte

279 Kč
223 Kč
William a Harry: Bitva bratrů - 20%
Bestseller New York Times od historického konzultanta oceňovaného seriálu The Crown z Netflixu „Královská kniha roku.
historické osobnosti
Ukázky

William a Harry: Bitva bratrů

299 Kč
239 Kč
Heinrich Himmler - 20%
Skutečně epochální práce německého historika a proslulého odborníka na nacismus Petera Longericha odhaluje poslední nevyjasněné otázky kolem říšského vůdce SS Heinricha Himmlera (1900–1945).
historické osobnosti
Ukázky

Heinrich Himmler

764 Kč
611 Kč
Koněv: Osvoboditel, nebo okupant - 20%
Jediná komplexní biografie maršála Koněva na českém trhu. Téma osobnosti velitele Rudé armády, která pod jeho vedením osvobodila protektorát, ale o 11 let později také krvavě potlačila povstání v Maďarsku...
historické osobnosti
Ukázky

Koněv: Osvoboditel, nebo okupant

209 Kč
167 Kč
Sabotér z Osvětimi - 20%
Na osudu mladého vojáka Arthura Dodda dokumentuje kniha nepříliš známou historii britských válečných zajatců v Osvětimi. Arthur padl do zajetí roku 1943 a v táboře strávil téměř dva roky.
historické osobnosti
Ukázky

Sabotér z Osvětimi

209 Kč
167 Kč
Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů - 20%
Panovnické rody od nepaměti provázely skandály, které se někdy dařilo před veřejností ututlat, nebo vyšly najevo až dlouho poté, co se odehrály. Mnohé z nich jsou ale dosud neobjasněné, což historiky neustále nutí k bádání a touze po vyřešení pikantností mocných. Ve čtrnácti příbězích se autor snaží poodhalit dosud skrytá zákoutí, domýšlet drobné nuance a pátrat pro příčinách a úmyslech historických osobností.
historické osobnosti
Ukázky

Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů

179 Kč
143 Kč
Gottwald a jeho doba - 20%
(1x)
V knize Gottwald a jeho doba se autor snaží postihnout nejdůležitější okamžiky života „prvního dělnického prezidenta“ a dobrat se základního poznání – jak a proč Gottwald dospěl až do fáze prosazení komunistické totality, v níž idea třídního boje a třídní nenávisti sehrála tak děsivou roli.
historické osobnosti
Ukázky

Gottwald a jeho doba

249 Kč
199 Kč
Šedé eminence evropských dějin - 20%
Role tzv. šedých eminencí je v dějinách často nejen opomíjena, ale i nedoceněna, ačkoli je zpravidla jen dočasná. Tyto osobnosti obvykle stojí v pozadí politického a společenského dění, avšak navzdory tomu disponují možnostmi rozhodovat o důležitých otázkách, mnohdy mají ve svých rukou osudy celých národů.
historické osobnosti
Ukázky

Šedé eminence evropských dějin

189 Kč
151 Kč
Jan Kubiš - 20%
Na počátku října 1941 byl ve Velké Británii zahájen výcvik dvojice československých parašutistů, jejichž úkolem bylo pomstít stovky českých vlastenců, kteří skončili na popravištích poté, co se v Praze ujal moci Reinhard Heydrich. Velikost 28Mb-
historické osobnosti
Ukázky

Jan Kubiš

330 Kč
264 Kč
Tajemství 14 knížat a jejich křtu v roce 845 - 20%

Leden roku 845. Mnoho let před příchodem Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Válka s Franky se blíží. Na nebezpečnou cestu do východofranské říše se vydává 14 českých knížat, aby se dala pokřtít. Kdo je vedl, a proč o nich české kroniky mlčely?

historické osobnosti
Ukázky

Tajemství 14 knížat a jejich křtu v roce 845

99 Kč
79 Kč
Jan Hus známý i neznámý - 20%
Jiří Kejř vypráví přístupnou formou příběh života mistra Jana Husa, systematicky vysvětluje pohnutky jednání tohoto významného myslitele i podstatu jeho individualistického založení.
historické osobnosti
Ukázky

Jan Hus známý i neznámý

100 Kč
80 Kč
Kamala Harrisová - 0%

Jak se dcera dvou přistěhovalců v Kalifornii vypracovala na první viceprezidentku Spojených států amerických? Vlastní cestou.

historické osobnosti
Ukázky

Kamala Harrisová

239 Kč
238 Kč
Procesy - 20%
Kniha Jaromíra Slušného poutavým způsobem přibližuje čtenářům známé i méně známé politické procesy konané na území Československa, a to jak během obou totalitních režimů, nacistického i komunistického, tak v období poválečném – v době tzv. třetí republiky.
historické osobnosti
Ukázky

Procesy

279 Kč
223 Kč
Evžen Savojský - 20%
Evžen Savojský zůstává dodnes fenoménem, vojevůdcem, jehož kariéra je stále předmětem živého zájmu historiků i čtenářů.
historické osobnosti
Ukázky

Evžen Savojský

199 Kč
159 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 148 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 8 > >>