Nejprodávanější tituly v roce 2021
botanika

Léčivá síla ovoce a zeleniny - 20%
Kniha pojednává naprosto nově o léčivém potenciálu více než 50 druhů ovoce, zeleniny a bylinek z volné přírody. Díky informacím, které jinde nenajdete, porozumíte vlastnímu zdraví a ochráníte tak sebe a své blízké před utrpením a nemocemi.
botanika
Ukázky

Léčivá síla ovoce a zeleniny

458 Kč
366 Kč
Léčivé a zrádné síly hub - 11%
Člověk odedávna sbíral houby jako pochutinu a doplněk stravy. Tato kniha je navíc zaměřena na houby jako prostředek k prevenci nebo léčení různých chorob a neduhů.
botanika

Léčivé a zrádné síly hub

449 Kč
399 Kč
Jedlé a jedovaté rostliny a plody
(1x)

Jedlé, nebo jedovaté? Jsme obklopeni nezměrným množstvím přírodní, nefalšované a zdravé potravy. Ale pozor: nezaměňte mezi planými rostlinami jedlé druhy s jedovatými!

botanika

Jedlé a jedovaté rostliny a plody

134 Kč
Kaktusy a sukulenty v praxi - 11%
Kaktusy a sukulenty se staly neodmyslitelnou součástí domácností 21. století – najdeme je na parapetech téměř každého domu, bytu nebo kanceláře.
botanika

Kaktusy a sukulenty v praxi

449 Kč
399 Kč
Koření a jeho užití - 11%
Užitkové rostliny poskytovaly člověku nejen nezbytnou potravu, ale také oděv, důležitá léčiva i nejrůznější pochutiny, jako na příklad koření. Druhy koření uváděné v této knize, skvěle ilustrované akademickou malířkou Zdeňkou Krejčovou.
botanika

Koření a jeho užití

449 Kč
399 Kč
Stromy – Jejich kouzlo a tajemství - 11%
Vydej se s námi do lesa a pronikni do tajuplného světa stromů!
botanika

Stromy – Jejich kouzlo a tajemství

251 Kč
223 Kč
Etymologie XVII / Etymologiae XVII - 11%
Latinsko-české vydání základní středověké encyklopedie vědění, zahrnující témata od svobodných umění přes antropologii a přírodovědu až po theologii. Sedmnáctou knihu své encyklopedie věnoval Isidor rostlinné říši.
botanika

Etymologie XVII / Etymologiae XVII

349 Kč
310 Kč
Keře - 11%
Publikace obsahuje především základní autochtonní a běžně pěstované taxony, ale i méně publikované taxony, které se teprve rozšiřují do kultury.
botanika

Keře

446 Kč
396 Kč
Zrádní dvojníci jedlých hub - 11%
Publikace se zabývá nejčastějšími možnými záměnami jedlých hub s jejich nepoživatelnými dvojníky, mnohdy velmi nebezpečnými.
botanika

Zrádní dvojníci jedlých hub

198 Kč
176 Kč
Příběhy stromů - 11%
(1x)
Stromy nás obklopují jen zdánlivě tiše a němě.
botanika

Příběhy stromů

314 Kč
279 Kč
Houbařská vyšší dívčí - 20%
Původně jsem předpokládal, že to bude další pošahaný atlas hub. S překvapením jsem zjistil, že je to opravdu něco jako učebnice houbaření, která se dokonce dá jen tak číst za dlouhých zimních večerů.
botanika
Ukázky

Houbařská vyšší dívčí

89 Kč
71 Kč
O kaktech a jejich narkotických účincích - 11%
(1x)
Studie osobitého botanika a etnografa (1882–1944) představuje dobovou sumu vědeckých poznatků o těchto nedostupných a záhadných rostlinách, botanicky určených jako rod Lophophora, i jeho vlastní zkušenosti a přínos světovému výzkumu.
botanika

O kaktech a jejich narkotických účincích

248 Kč
220 Kč
Choroby a škůdci orchidejí
V této užitečné příručce jsou popsány nejčastěji pěstované druhy orchidejí a jejich konkrétní nároky, autorky se ale podrobně zaměřují na symptomy, které se mohou vyskytnout při nedostatečné výživě, nevhodném způsobu pěstování, po napadení škůdci.
botanika

Choroby a škůdci orchidejí

80 Kč
Herbář - 11%
Naučte se využívat ozdravné působení přírody v každodenním životě.
botanika

Herbář

224 Kč
199 Kč
Kapesní atlas hub - 11%
Kapesní průvodce houbaře pro rychlé a spolehlivé určování 165 druhů hub. Chodíte rádi na houby? Tento kapesní průvodce světem hub představuje nejčastější druhy podle míst, kde obvykle rostou.
botanika
Ukázky

Kapesní atlas hub

268 Kč
238 Kč
Léčivá síla stromů - 11%
(1x)
Stromy nám přinášejí kyslík, radost, životodárnou energii a jsou velkým přínosem pro lidské zdraví.
botanika

Léčivá síla stromů

269 Kč
239 Kč
Andělský herbář - 11%
Na úspěch dvou herbářů navazuje autorka třetím herbářem. Třetí herbář však má jinou podobu a je zasazen do světa Andělských pohádek.
botanika

Andělský herbář

200 Kč
178 Kč
Čarodějné byliny - 11%

Život starých babek kořenářek byl neustálým balancováním – mezi bylinkářstvím a uměním léčit, nedůvěrou a pronásledováním. Claudia Ritterová začala pátrat a shromáždila o „čarodějnicích“ a jejich léčivých bylinách mnoho informací a materiálů.

botanika

Čarodějné byliny

314 Kč
279 Kč
Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů - 11%
(2x)
Unikátní publikace, která svým rozsahem překonává vše, co doposud o daném tématu u nás vyšlo.
botanika

Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů

1 431 Kč
1 272 Kč
Encyklopedie listnatých stromů a keřů - 20%

S listnatými stromy a keři se můžeme setkat prakticky kdekoliv. Ať už se vydáme na procházku do přírody, botanické zahrady nebo třeba do zámeckého parku. Obklopují nás v našem okolí a tvoří nepostradatelnou součást našeho života. Kniha, kterou nyní držíte v rukou, si klade za úkol provést vás světem listnatých dřevin a ukázat vám rozmanitost jejich světa v šíři, jaká u nás nemá obdoby. Na bezmála 750 stranách je popsáno přes 4 700 druhů, poddruhů a kultivarů listnatých dřevin, které se vyskytují v zahradách, parcích a ve volné přírodě našich zeměpisných šířek. Text doprovází více než 3 000 barevných fotografií a kreseb, díky nimž je možné detailně se seznámit s většinou popisovaných druhů. V této knize poznáte dřeviny opravdu od A do Z. Proniknete do tajů jejich stavby i vývojových fází a skryté vám nezůstanou ani informace o jejich pěstování a množení. Encyklopedie listnatých stromů a keřů není určená jen pro botaniky, dendrology. Její bohatost a přehlednost ocení všichni milovníci přírody, kteří chtějí mít doma unikátní ucelenou encyklopedii o tomto tématu.

botanika
Ukázky

Encyklopedie listnatých stromů a keřů

1 099 Kč
879 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 108 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>