Nejprodávanější tituly v roce 2021
filosofie a náboženství

Bhagavadgítá - 11%
(3x)
Nový český překlad známého indického díla Bhagavadgítá v bilingvní podobě. Je opatřen gnostickou předmluvou a komentářem překladatele ze sanskrtu Mgr. Jana Kozáka, který umožňuje pochopit všechny teologické nejasnosti v textu.
filosofie a náboženství

Bhagavadgítá

396 Kč
352 Kč
Kapitoly rabiho Eliezera - 11%
Předmětem Kapitol jsou první dvě knihy Mojžíšovy (Genesis a Exodus) a svitek Ester, autor se ponejvíce inspiroval Mišnou, Jeruzalémským Talmudem a starými midraši (Midraš Raba), ale i pobiblickou a apokryfickou literaturou.
filosofie a náboženství

Kapitoly rabiho Eliezera

261 Kč
232 Kč
Základní texty východních náboženství 1. : Hinduismus - 11%
První část čtyřsvazkového díla zahrnuje některé hymny a písně z véd, výňatky z komentářů bráhman, výběr z upanišad, vybrané partie ze šáster, Bhagavadgítu, několik dalších kratších textů z Mahábháraty a ukázky z purán.
filosofie a náboženství

Základní texty východních náboženství 1. : Hinduismus

224 Kč
199 Kč
Tao te ťing  (váz.) - 11%
(5x)
Základní text taoismu, jenž patří více než dva tisíce let k hlavním zdrojům čínského myšlení. Je nejčastěji překládaným čínským textem do západních jazyků a dnes je považován za jedno z klíčových děl světové filosofie.
filosofie a náboženství

Tao te ťing (váz.)

295 Kč
262 Kč
Aktéři humanismu a rané renesance - 11%
(1x)
Rozsáhlá monografie o raně renesanční filosofii a díle Mikuláše Kusánského.
filosofie a náboženství

Aktéři humanismu a rané renesance

629 Kč
559 Kč
Pozdní pozůstalost II - 11%
Nový český překlad proto přináší úplnou pozůstalost z let 1885–1889 v prověřeném znění kritického vydání a zároveň ji opatřuje aparátem (původním obsahem Vůle k moci s čísly aforismů a konkordancí mezi Vůlí k moci a kritickým vydáním), ...
filosofie a náboženství

Pozdní pozůstalost II

529 Kč
470 Kč
O svobodě a náboženství - 11%
Kniha vrchního rabína britského Commonwealthu, sira Jonathana Sackse, obsahuje třicet šest zamyšlení, ve kterých se rabín Sacks zabývá problémy současnosti na pozadí starozákonních textů a naopak vysvětluje biblické texty na příkladech z dnešního světa.
filosofie a náboženství

O svobodě a náboženství

206 Kč
183 Kč
Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin - 11%
Autorka ukazuje logickou jednotu Teilhardova díla, vykládá podrobně všechny hlavní pojmy jeho teorie a používá jeho dílo jako celek včetně nepublikovaných dopisů, což je ojedinělé i v mezinárodním kontextu teilhardovských studií.
filosofie a náboženství

Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin

331 Kč
294 Kč
Král panna - 31%
Kniha Král panna vznikla jako interpretace ruské pohádky Car panna, v níž se vyskytuje mnoho důležitých archetypů postav: zemřelá matka, věčně nepřítomný otec, který se znovu ožení, macecha, která se zamiluje do nevlastního syna i osudová žena.
filosofie a náboženství

Král panna

358 Kč
248 Kč
Vědění pro nejisté časy - 11%
Vědění pro nejisté časy vám neslíbuje univerzální klíč ani skálopevné životní jistoty.
filosofie a náboženství

Vědění pro nejisté časy

269 Kč
239 Kč
Bludiště pravé víry - 11%
(1x)
Soubor studií předního německého medievisty je věnován problematice pozdně středověké hereze, kacířství a husitské revoluce ve středověkých Čechách. Autor v nich rozkrývá proměnu pohledů středověkých teologů na herezi od konce 13. století.
filosofie a náboženství

Bludiště pravé víry

268 Kč
238 Kč
Příroda a duše - 11%
(1x)
Pauliho studie Vliv archetypických představ na tvorbu přírodovědeckých teorií u Keplera se zabývá možnostmi i komplementarity duše a přírody v díle Johannese Keplera a Roberta Fludda.
filosofie a náboženství

Příroda a duše

267 Kč
238 Kč
Rady jak umírat, a žít lepší život - 25%
Kniha je Dalajlámovým komentářem o duchovní přípravě na smrt a je inspirována klasickým textem tibetského buddhismu – básní ze 17. století, jejímž autorem je první pančhenlama.
filosofie a náboženství

Rady jak umírat, a žít lepší život

198 Kč
148 Kč
Gödel, Escher, Bach - 6%
(9x)
Hlavním cílem této mimořádné knihy na pomezí metamatematiky, informatiky, filozofie a kognitivní psychologie je zkoumání, co jsou a odkud se berou základní atributy člověka - vědomí a inteligence.
filosofie a náboženství
Ukázky

Gödel, Escher, Bach

848 Kč
798 Kč
Buddha...ale to je jedno - 11%
Buddha - holohlavý tlouštík s dobráckým úsměvem? Mýtus! Buddha byl štíhlý a měl drdol...Nedocenitelná knížka pro multikulturní poznávání všech generací, pro školy, mimoškolní , určitě pro vnímavé, inteligentní čtenáře.
filosofie a náboženství

Buddha...ale to je jedno

329 Kč
292 Kč
Cesty do utopie - 11%
(1x)
Méně známá a do češtiny dosud nepřeložená kniha Martina Bubera vznikala v době druhé světové války. Autor v ní vychází z předpokladu hluboké společenské krize, které lze čelit pouze důsledným promýšlením kořenů naší civilizace.
filosofie a náboženství

Cesty do utopie

216 Kč
192 Kč
Duch ateismu - 20%
André Comte-Sponville je současný francouzský filosof a mediální osobnost. Po ukončení studií pracoval jako učitel filosofie na středních školách, později byl téměř patnáct let univerzitním profesorem, nejdéle na katedře filosofie univerzity Paris-1.
filosofie a náboženství
Ukázky

Duch ateismu

140 Kč
112 Kč
Ty jsi kněz navěky - 11%
Ludmila Javorová (1932) je jedna z mála žen, které byly vysvěceny na katolické kněze. Od roku 1964 byla pravou rukou tajně vysvěceného biskupa Felixe M. Davídka (1921–1988), vůdčí osobnosti skryté církve u nás.
filosofie a náboženství

Ty jsi kněz navěky

287 Kč
255 Kč
Theléma Aleistera Crowleyho - 11%
(2x)
Autor v této rozsáhlé knize zevrubně a kriticky pojednává o thelémě, jejích dějinných zdrojích a předlohách, stejně jako o Crowleyho syntetizaci těchto zdrojů.
filosofie a náboženství

Theléma Aleistera Crowleyho

645 Kč
574 Kč
Základní texty východních náboženství 2. : Raný indický buddhismus - 6%
Tato část čtyřdílné antologie obsahuje Buddhovy rozpravy, písně z Théragáth, Dhammapadam, několik džátak (to vše z pálijského kánonu Tipitaka) a nekanonické Milindovy otázky.
filosofie a náboženství

Základní texty východních náboženství 2. : Raný indický buddhismus

220 Kč
207 Kč
Zobrazuji 61 - 80 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 50 > >>